ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
σκεύος μαγειρικής για γρήγορο μαγείρεμα. Κατά το μαγείρεμα, η χύτρα είναι ερμητικά κλεισμένη, ο παγιδευμένος ατμός αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία και τα υγρά βράζουν σε υψηλότερους βαθμούς από τα κανονικά σκεύη. Η εσωτερική πίεση που ασκείται στο φαγητό κάνει το φαγητό πιο ζουμερό και μαλακό. Ιδανική για μαγείρεμα σκληρών κομματιών κρέατος και για όσους βιάζονται
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
![](http://greekcook.gr/cache/74/748e168a0466d452a0b4b8e73f7d0bc9.png)
Παραδοσιακή φασολάδα
Υλικά: ½ κιλό (δηλ. ένα σακουλάκι) φασόλια μέτρια (στην οικογένεια προτιμούμε τα 3 Α -βραστερά) 1 κρεμμύδι 4-5 μέτρια καρότα 2-3 κλωνάρια σέλινο 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο ντοματοχυμός ή...
![](http://greekcook.gr/cache/74/748e168a0466d452a0b4b8e73f7d0bc9.png)
Ρεβύθια ντελμπιέ
ΥΛικά: ½ κιλό ρεβύθια 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο αλάτι 2-3 κουταλιές αλεύρι χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση: Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον και μετά τα ανακατεύουμε...