ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
σκεύος μαγειρικής για γρήγορο μαγείρεμα. Κατά το μαγείρεμα, η χύτρα είναι ερμητικά κλεισμένη, ο παγιδευμένος ατμός αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία και τα υγρά βράζουν σε υψηλότερους βαθμούς από τα κανονικά σκεύη. Η εσωτερική πίεση που ασκείται στο φαγητό κάνει το φαγητό πιο ζουμερό και μαλακό. Ιδανική για μαγείρεμα σκληρών κομματιών κρέατος και για όσους βιάζονται
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
Παραδοσιακή φασολάδα
Υλικά: ½ κιλό (δηλ. ένα σακουλάκι) φασόλια μέτρια (στην οικογένεια προτιμούμε τα 3 Α -βραστερά) 1 κρεμμύδι 4-5 μέτρια καρότα 2-3 κλωνάρια σέλινο 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο ντοματοχυμός ή...
Ρεβύθια ντελμπιέ
ΥΛικά: ½ κιλό ρεβύθια 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο αλάτι 2-3 κουταλιές αλεύρι χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση: Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον και μετά τα ανακατεύουμε...