ΖΑΦΟΡΑ Η ΣΑΦΡΑΝ Η ΚΡΟΚΟΣ

ακριβό μπαχαρικό με εκλεπτή, εξαίρετη γεύση, χρησιμοποιείται για να χρωματίσει φαγητά και ποτά. Ταιριάζει πολύ στα θαλασσινά, σε ριζότο. Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες (2-3 κλωστές αρκούν). Υποκατάστατο του και πολύ φθηνότερο είναι το turmeric που δίνει όμως μόνο χρώμα και όχι άρωμα. Ο κρόκος αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του κάρυ

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και ξηρούς καρπούς που λιώνει στο στόμα

Υλικά: 1 κ.γ. βανίλια 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 4 αυγά φρέσκα 250 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. λικέρ 400 γρ. καστανή ζάχαρη 400 γρ. κρέμα γάλακτος 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος...