ADOBO

Ισπανική ορολογία για την μαρινάτα (μέθοδος προετοιμασίας του κρέατος ή θαλασσινών). Η μεξικάνικη μαρινάτα είναι καυτερή καθώς περιλαμβάνει και τσίλι. Η φιλιππινέζικη είναι εξίσου καυστική και περιλαμβάνει και ξύδι

ΓΛΥΚΑ

Banoffee

Υλικά: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ. μπισκότα digestive 100 γρ. βούτυρο μισό ποτήρι χυμός μπανάνα 3 μπανάνες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη άχνη σκόνη καφέ ή σοκολάτα. Εκτέλεση: Βάζουμε τα...

ΓΛΥΚΑ

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε

Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...