ADOBO
Ισπανική ορολογία για την μαρινάτα (μέθοδος προετοιμασίας του κρέατος ή θαλασσινών). Η μεξικάνικη μαρινάτα είναι καυτερή καθώς περιλαμβάνει και τσίλι. Η φιλιππινέζικη είναι εξίσου καυστική και περιλαμβάνει και ξύδι
![](http://greekcook.gr/cache/42/420977b6e46d0db3c785e72b8369c8d8.png)
Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....
![](http://greekcook.gr/cache/4b/4b7c3da06b63be681ea064a1045ae3b9.png)
Ψωμάκια μπύρας
Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....
![](http://greekcook.gr/cache/fd/fd8b3a72f57fd480fa7e845ac5d358c9.png)
Cheesecake
Υλικά: 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1,5 κουτί μπισκότα digestive χυμό δύο λεμονιών βούτυρο κανέλα λίγο λικέρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας...