BALLOTINE Η BALLOTTINE

γαλλική κουζίνα. Μεγάλο κομμάτι κρέας, συνήθως πουλερικό ή περιστασιακά ψάρι. Ξεκοκαλισμένο. Πιθανότατα γεμιστό,σε ρολό ή σε οποιαδήποτε σχήμα επιθυμούμε. Μπρεζαρισμένο ή ψητό. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.Η ballottine συχνά συγχέεται με την galantine, η οποία είναι ποσαρισμένη και σερβίρεται κρύα μαζί με το ζελέ της

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα καρύδι σε σκόνη 1/2 κούπα φουντούκι σε σκόνη 1 κούπα γάλα 4 κ.σ. ζάχαρη 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου 4 μήλα 1 κ.σ. βιτάμ 1 αυγό Εκτέλεση: Αλείφουμε ένα ταψάκι με...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ζυμαρικά

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις 5 αυγά ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί) αλεύρι για αλεύρωμα Εκτέλεση: Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τα αυγά,...

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά

Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...