BEAUJOLAIS

περιοχή στην Νότια Βουργουνδία. Παράγει το δημοφιλές κόκκινο κρασί από την ποικιλία σταφυλιών Gamay. Φρουτώδες, ευχάριστο και ελαφρύ, καταναλώνεται καλύτερα κρύο και χωρίς να έχει υποστεί περίοδο ωρίμανσης. Το Beaujolais Nouveau είναι Beaujolais το οποίο έχει εμφιαλωθεί αμέσως μετά την διαδικασία της ζύμωσης. Πολύ ελαφρύ, φρουτώδες και ευχάριστο, αποτέλεσε ένα φαινόμενο του μάρκετινγκ

ΓΛΥΚΑ

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΓΛΥΚΑ

Brownie (ατομικά)

Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...