ΚΟΥΣΚΟΥΣ
Σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι που χρησιμοποιείται στη Β.Αφρική σε φαγητά και γλυκά, καθώς και το παραδοσιακό φαγητό που φτιάχνεται από αυτό. Το σιμιγδάλι βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή). Στη συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
Κοτόπουλο Καζαμπλάνκα από το ομώνυμο φίλμ
Υλικά (για το κοτόπουλο, 6 άτομα): 700 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους πάχους 4 εκατοστών 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 ξυλάκι κανένας σπασμένο στα δύο 2 εκατοστά περίπου φρέσκο...
Κουσκούς
Τι είναι το κουσκούς Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή). Στην συνέχεια...
Κουσκούς αλά ελληνικά
Υλικά: 200 γραμ. κουσκούς 1 ποτήρι βραστό νερό 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές μισό φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα μουστάρδα σε σκόνη ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι ξίδι δυνατό κόκκινο...
Πιπεριές γεμιστές με κουσκούς
Υλικά: 10 (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) μέτριες πιπεριές 400 γρ. κουσκούς 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 500 ml ζωμό βοδινού 2 σκελίδες...
Σαλάτα με κουσκούς και φακές
Υλικά: 2 φλιτζάνια κουσκούς 1 φλιτζάνι ψιλές φακές βρασμένες 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια 4-5 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα 2...