ΣΑΣΙΜΙ (SASHIMI)

είδος σούσι (γιαπωνέζικη νοστιμιά). Είναι φέτες φρέσκων ωμών ψαριών ή άλλων θαλασσινών που τοποθετούνται όμορφα σε πιάτο σερβιρίσματος και βουτιούνται σε σόγια σως. Δε χρησιμοποιείται ρύζι για να φτιαχτεί το σασίμι, παρόλο που συνήθως σερβίρεται μαζί με άσπρο ρύζι. Οι γιαπωνέζοι το τρώνε μαζί με wasabi. Το ψάρι εκτός από πολύ φρέσκο, πρέπει να είναι θαλασσινό και όχι γλυκού νερού, ώστε να μην έχει επικίνδυνους μικρο-οργανισμούς

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΑΣΙΜΙ (SASHIMI)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ GOURMET

Sashimi (από το φιλμ Blade Runner)

Σασίμι (sashimi) 500 γραμ. ωμό φρέσκο ψάρι: τόνο, σολομό, ξιφία 2 κουτ. σούπας horse radish (στα ελληνικά είναι το φυτό χρένο, μια πικρή πικάντικη ρίζα αλλά μάλλον με το ξένο όνομα είναι πιο γνωστό)...