ΣΥΓΛΙΝΟ

Γνωστό σε πολλούς και ως παστό Μάνης. Χοιρινό κρέας βρασμένο σε κρασί με πορτοκάλια, παστωμένο, καπνισμένο και διατηρημένο μέσα σε παρθένο ελαιόλαδο (Παραδοσιακή συνταγή). Ιδανικό για κρασιά μπίρες και αποστάγματα. Σκέτο αλλά και σε ομελέτα αποτελεί ένα καταπληκτικό κρασομεζέ.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΥΓΛΙΝΟ

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Ντελικατέσεν, Θεσ/κη και όχι μόνο

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Κουκουβίτης κρατούν μέσα στην αγορά της Πλατείας Εμπορίου στην οδό Εδέσσης 7 ένα μαγαζί που θυμίζει εδώδιμα -αποικιακό άλλων εποχών. Είναι στενό, με μεγάλα ψυγεία, και από...

ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Πικάντικα Σφολιατίνια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (προτείνω Κανάκη) ½ κιλό σύγλινο ½ κιλό κατσικίσιο τυρί ½ κιλό καπνιστό τυρί ( προτείνω Μετσοβόνε) 4-5 ντομάτες (σφιχτές) Ρίγανη Ελαιόλαδο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Χυλοπίτες με σύγλινο και πράσα

Υλικά: ½ κιλό χυλοπίτες 3-4 φέτες σύγλινο (παστό χοιρινό) 3 πράσα ψιλοκομμένα ½ ποτήρι του νερού εβαπορέ 60 ml κρέμα γάλακτος ½ ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί Εκτέλεση:...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Χωριάτικη Πατατοσαλάτα με Σύγλινο

Υλικά 8 πατάτες (σφιχτοβρασμένες και κρύες) 4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ σε κύβους 2 φλιτζάνια σύγλινο (σε κύβους) 3 κουταλάκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 2 φλιτζάνια...