ΤΑΝΤΟΥΡ (TANDOOR)
ινδικό φαγητό. κρέας μαριναρισμένο σε γιαούρτι με μπαχαρικά για να πάρει άρωμα και να μαλακώσει. Ψήνεται σαν σουβλάκι σε ειδικούς φούρνους, τα ταντούρ ή ταντούρι. Οι φούρνοι αυτοί είναι ψηλοί 1 μέτρο περίπου, πήλινοι και καίνε ξύλο ή κάρβουνο. Ταντούρι ονομάζουμε και το μείγμα μπαχαρικών από κουρκουμά, πιπέρι κόκκινο καυτερ, κόλιαντρο και κύμινο.
Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και ξηρούς καρπούς που λιώνει στο στόμα
Υλικά: 1 κ.γ. βανίλια 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 4 αυγά φρέσκα 250 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. λικέρ 400 γρ. καστανή ζάχαρη 400 γρ. κρέμα γάλακτος 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος...
Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα
Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...