ΤΑΝΤΟΥΡ (TANDOOR)
ινδικό φαγητό. κρέας μαριναρισμένο σε γιαούρτι με μπαχαρικά για να πάρει άρωμα και να μαλακώσει. Ψήνεται σαν σουβλάκι σε ειδικούς φούρνους, τα ταντούρ ή ταντούρι. Οι φούρνοι αυτοί είναι ψηλοί 1 μέτρο περίπου, πήλινοι και καίνε ξύλο ή κάρβουνο. Ταντούρι ονομάζουμε και το μείγμα μπαχαρικών από κουρκουμά, πιπέρι κόκκινο καυτερ, κόλιαντρο και κύμινο.

Κοτόπουλο με κάρρυ
Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη μανιτάρια κομμένα σε φέτες μπιζέλια(1 χούφτα) 1 κρεμμύδι 2 κουταλάκια κάρρυ νερό για το ψήσιμο λάδι αλάτι πιπέρι...

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε
Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...