WATERZOOI

Παραδοσιακό βραστό από την περιοχή της Φλάνδρας. Πιθανώς προέρχεται από την περιοχή του Γκέντ. Παρασκευάζεται είτε με ψάρι είτε με κοτόπουλο. Η εκδοχή με ψάρι πιθανότατα προήλθε πρώτη με πέρκα, χέλι ή άλλες ποικιλίες ψαριών μαγειρεμένες σε άσπρο κρασί με βότανα. Στην εκδοχή με κοτόπουλο, πωσάρεται σε ζωμό με κρεμμύδια, σέλερι και καρότα, αρωματίζεται με χυμό λεμονιού και τελειώνουμε με κροκάδια αυγών και κρέμα γάλακτος

ΓΛΥΚΑ

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Πίτσα με ζύμη κουρού

Υλικά: Για τη ζύμη: Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 350 γρ. νερό 350 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλάτι 25 γρ. ζάχαρη 25 γρ. μαγιά 3-4 αυγά Για τη γέμιση: (όσο σας κάνει όρεξη από το καθένα) Hot (ή Mild για όσους δεν...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...