ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
ανοιχτόχρωμο ψωμί από σίκαλη, με χαρακτηριστικό άρωμα. Φτιάχνεται συνήθως με αλεύρι αλεσμένο απο σιτάρι. Έχει μια ελαφριά υπόξινη γεύση που του προσδίδεται απο το προζύμι. Λόγω της μεγάλης διάρκειας ψησίματος (φούρνοι με ξύλα), τα ποσοστά υγρασίας είναι χαμηλά.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Αυγά Μάτια με Ντομάτα στο Φούρνο
Υλικά για 2 άτομα: 4 αυγά 3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη 1 κόφτο κουταλάκι ζάχαρη ¼ Μπέικον ή...
Γαύρος βραστός λεμονάτος
Υλικά: 1 κιλό γαύρο (όσο πιο μεγάλο) το χυμό ενός λεμονιού 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) αλατάκι, πιπεράκι ρίγανη Εκτέλεση: Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα ψάρια,...
Χωριάτικη σε τραγανό ψωμί
Υλικά (για 4 άτομα): 2 σφικτές ντομάτες 1 μέτριο αγγούρι 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ρόκα μαϊντανός 150 γραμ. φέτα (και όχι βέβαια λευκό τυρί!) 50 γραμ. Philadelphia ελαιόλαδο...