ΧΡΕΝΟ (HORSERADISH)

πολυετές, ποώδες φυτό με γενέτειρα την Κεντρική και Νότια Ευρώπη και αργότερα μετανάστευσε στη Ν.Αμερική. Ανήκει στην οικογένεια Σταυρανθών. Οι ρίζες του έχουν δριμύτατη, πικάντικη γεύση και διαπεραστική μυρωδιά. Σήμερα είναι δημοφιλές καρύκευμα: τριμμένο και αναμιγμένο με ξύδι χρησιμοποιείται για σως ή γαρνιτούρα σε κρέατα και θαλασσινά. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν στην ιατρική σαν αντισκορβουτικό. Επίσης, προκαλεί κατακράτηση ούρων

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΓΛΥΚΑ

Brownie (ατομικά)

Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...