ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ
παστό κρέας (κυρίως από βουβάλι ή καμήλα) καρυκευμένο και αποξηραμένο. Αναδίδει βαριά, έντονη μυρωδιά. Στις μέρες μας, φτιάχνεται από βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Υπόκειται σε μια διαδικασία αλατίσματος και συντήρησης και μετά καλύπτεται από το τσιμένι, μια πάστα που περιέχει διάφορα υλικά και μπαχαρικά όπως το αρωματικό σκόρδο και το αλεύρι από μοσχοσίταρο (τσιμένι). Τηγανίζεται καλά, μπαίνει σε μπουρεκάκια και πίτες και κάνει εξαιρετικά σάντουιτς με φρέσκο πρόβειο βούτυρο και σταρένιο ψωμί.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ
Παστουρμάς ο θεραπευτικός
Η διαδικασία παρασκευής του παστουρμά (σημειώστε την κοινή ρίζα με το παστράμι) ξεκίνησε από τον τρόπο διατήρησης του κρέατος από τους Τούρκους καβαλάρηδες, που βάζαν το κρέας κάτω από τη σέλα, στο...
Σαλάτα Κολοράντο
Υλικά: 1 ματσάκι ρόκα λόλα κόκκινη iceberg 45 γρ. καρύδι σπασμένο με το χέρι 3 κ.σ. ρόδι 5 φέτες παστουρμάς χωρίς το τσιμενι 50 γρ. flakes παρμεζάνας 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη μπρινουάζ 10 κάστανα...
Φλογέρες Καισαρείας
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για μπακλαβά 3/4 κιλού κασέρι που λιώνει τριμμένο σε χοντρό τρίφτη 300 γρ παστουρμάς καλής ποιότητας από τον οποίο έχουμε αφαιρέσει το τσιμένι (το εξωτερικό) 1-2 αυγά...