ΤΖΙΝΤΖΕΡ Η ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ
ροζιασμένη, σκληρή καφέ ρίζα. Εχει έντονη και κάπως καυτερή γεύση, είναι αφροδισιακή και είναι πολύ συνηθισμένο καρύκευμα σε κινέζικο ή ινδικό φαγητό. Νοστιμίζει γλυκά, επιδόρπια, φρουτοσαλάτες, σάλτσες, φρούτα, λαχανικά, σούπες, εξωτικά φαγητά, κοκτέιλ ποτών. Στην Τουρκία χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό του σαλεπιού.
Brownie (ατομικά)
Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...
Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....











