WATER CHESTNUT
Το φρούτο ενός υδρόβιου φυτού το οποίο αναπτύσσεται μέσα σε ακανόνιστα σχηματισμένα αγκάθια κάτω από τα επιπλέοντα φύλλα του. Το φρούτο έχει τραγανή υφή και ντελικάτη γεύση, παρόμοια με αυτή των βρασμένων καρυδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές και με πολλούς τρόπους. Δύναται να καλλιεργηθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης παρά μόνο στην Άπω Ανατολή
Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...
Πάστα Φλώρα
Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...
Πίτσα με ζύμη κουρού
Υλικά: Για τη ζύμη: Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 350 γρ. νερό 350 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλάτι 25 γρ. ζάχαρη 25 γρ. μαγιά 3-4 αυγά Για τη γέμιση: (όσο σας κάνει όρεξη από το καθένα) Hot (ή Mild για όσους δεν...










