ΠΟΣΑΡΙΣΜΑ
βράσιμο (π.χ. ψαριού) αρχικά μέτρια φωτιά, όταν το νερό πάει να κοχλάσει, τη χαμηλώνουμε. Όταν το νερό πάει να ηρεμήσει, δυναμώνουμε και πάλι τη φωτιά κλπ. Ο σκοπός είναι το νερό να κινείται, χωρίς να κοχλάζει. Έτσι πετυχαίνουμε π.χ. το ψάρι που βράζουμε να παραμείνει ατόφιο, χωρίς να χάσει τη γεύση του και να γίνει κομματάκια.

Πάστα Φλώρα
Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...