ΠΟΣΑΡΙΣΜΑ

βράσιμο (π.χ. ψαριού) αρχικά μέτρια φωτιά, όταν το νερό πάει να κοχλάσει, τη χαμηλώνουμε. Όταν το νερό πάει να ηρεμήσει, δυναμώνουμε και πάλι τη φωτιά κλπ. Ο σκοπός είναι το νερό να κινείται, χωρίς να κοχλάζει. Έτσι πετυχαίνουμε π.χ. το ψάρι που βράζουμε να παραμείνει ατόφιο, χωρίς να χάσει τη γεύση του και να γίνει κομματάκια.

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα Φλώρα

Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Pesto

Υλικά: 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού 110 ml ελαιόλαδο 75 γρ. κουκουνάρια ή καρύδια 2 σκελίδες σκόρδο λίγο αλάτι 50 γρ. μαλακωμένο βούτυρο 50 γρ. πεκορίνο τριμμένο 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση:...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...