ΠΗΧΤΗ

βρασμένο χοιρινό μέσα σε συμπαγή μάζα ζελατίνας του ίδιου του ζώου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΗΧΤΗ

ΣΟΥΠΕΣ

Kolokithosoupa kitrini

Υλικά: 1 μικρό κίτρινο κολοκύθι 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 μεγάλες πατάτες 3 καρότα 1 λίτρο ζωμός λαχανικών μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι κολοκυθόσπορους ανάλατους μαύρο λάδι από κολοκύθι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Pasta al forno (Ριγκατόνι φούρνου)

Υλικά: 500 gr ριγκατόνι 2 κουτιά ντοματάκια λίγο κρεμμύδι 200 gr παντσέτα φρέσκια 250 gr κιμά μοσχαρίσιο 1/4 ποτηράκι κρασί κόκκινο ελαιόλαδο 1 καρότο ψιλοκομμένο λίγο σέλινο 100 gr αρακά βρασμένο...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Stajerska Soup (Σλοβένικη σούπα από χοιρινά ποδαράκια και ουρές)

Υλικά: 2 κιλά χοιρινά ποδαράκια και μερικές ουρές 2 μέτρια καρότα 1 μικρό κεφάλι σέλερυ χοντροκομμένο μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Βασικές αρχές για έναν καλό εσπρέσσο

Οι βασικές αρχές του espresso, αγνοούνται από τους έλληνες θαμώνες. Πριν από όλα, ο περίφημος espresso, όπως το λέει και το όνομά του, πίνεται γρήγορα και συνήθως στα όρθια. Η ιεροτελεστία αυτή δεν...

ΓΛΥΚΑ

Καζάν Ντιπί

Υλικά: Για την κρέμα: 2 λίτρα (8 κούπες) γάλα 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ 1/4 κούπας ανθόνερο Για το κάψιμο: 2 κουταλιές ζάχαρη έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε 1...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινή σούπα του Πόντου - κανομένον σορβάν

Υλικά: 750γρ γιαούρτι (στραγγιστό ή σακούλας) 1 κούπα πλιγούρι 2 κουτ.γλυκού δυόσμο νερό, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 750γρ γιαούρτι σε μπωλ μέχρι να ξινίσει λίγο Σε...

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτας

Υλικά : 2 ½ κούπες ζάχαρη 8 κουταλιές κακάο 1 πλάκα κουβερτούρα (125 γραμ.) 1 βιτάμ 1 κούπα νερό 1 3/4 κούπας αλεύρι 5 αβγά 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες Εκτέλεση: Σε μιά κατσαρόλα...

ΟΣΠΡΙΑ

Κόκκινες φακές πικάντικες

Υλικά: 2-3 κούπες φακές κόκκινες/πορτοκαλί 1-2 κρεμμύδια 1-4 πιπερίτσες καυτερές, ανάλογο όσο αντέχετε το χυμό μισού λεμονιού τη φλούδα μισού λεμονιού κομμένη σε ζυλιέν ½ κουταλάκι κύμινο,...

ΣΟΥΠΕΣ

Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)

Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Κρασάτο μπούτι χοιρινό με λαχανικά

Υλικά: 1 μπούτι χοιρινό 2 καρότα 1 μικρό ματσάκι σέλινο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μεγάλο ποτήρι κρασί σάλτσα σόγιας βούτυρο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: Ψήνουμε σιγά σιγά το μπούτι στην κατσαρόλα...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Λαζάνια με Μελιτζάνες

Υλικά: 1/2 κιλό λαζάνια 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα 3 κ.σ. λάδι 3κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κρεμμύδι ξερό 1-2 κιλά μελιτζάνες στρογγυλές 500 γρ.φέτα σκληρή 250 γρ.γιαούρτι στραγγιστό 2 αυγά...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μαμαλίγκα (Παραδοσιακό βαλκανικό φαγητό)

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ) 2-3 λίτρα νερό αλάτι Εκτέλεση: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό (γύρω στα 2-3 λίτρα). Ρίχνουμε αλάτι στο νερό και τ'αφήνουμε να...

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish sticks)

Μπακαλιάρος στο τηγάνι Εν αρχή τα υλικά: μπακαλιάρος ή βακαλάος, κατεψυγμένος ή παστός γύρω στο μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη 100 γρ. ένα ποτήρι νερό Εκτέλεση: Κατά...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ (από το Ντινάκι)

Υλικά: 9 κουτ. της σούπας κανονικές αλεύρι Αλλατίνη, 2 κουτ. της σούπας γεμάτες βούτυρο Μινερβίνη ή Βιτάμ, 1 λίτρο (ή και λίγο παραπάνω αν δεν την θέλετε πολύ πηχτή) γάλα, λίγο αλάτι, λίγο...

ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Πατατοκεφτέδες

Υλικά: 1 και 1/4 κιλό πατάτες 1 φλυτζάνα τυρί φέτα τριμμένο 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι βούτυρο μοσχοκάρυδο αλάτι- πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ....

ΓΛΥΚΑ

Πεντεφίνι

Πεντεφίνι Υλικά: 7 αυγά 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι total 2 μπέκιν πάουντερ 2 βανίλιες 1/2 κιλό φύλλο κρούστας κανάκι Υλικά (για το σιρόπι): 2 1/2 ποτήρια...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Περίπου μουσακάς λαχανικών με λίγες θερμίδες

Υλικά (για τον κιμά): Μισό κιλό κιμά ( χοιρινό και μοσχαρίσιο) 2 κρεμμύδια ξερά 2-3 σκελίδες σκόρδο Φρέσκια ντομάτα σε κύβους Μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι (για πιο πικάντικο.... και λίγο πιπέρι...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Πουρές αρακά

Υλικά: 1 κιλο αρακά 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο κρέμα γάλακτος, εγώ χρησιμοποιώ meggle που είναι πηχτή και αυτή προτείνω. Βάζετε όση χρειαστεί, είναι των 200 γρ. το καθε κουτάκι, εγώ...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Πώς να φτιάξετε καπουτσίνο με απλή καφετιέρα

Cappuccino: Δεν έχω μηχανή για καπουτσίνο, οπότε φτιάχνω τον καπουτσίνο στην απλή καφετιέρα με Ιταλικό καφέ εσπρέσσο. Αφού φτιάξω τον καφέ φίλτρου, χτυπάω σε ένα μικρό φλυτζανάκι με το μιξεράκι του...

ΟΣΠΡΙΑ

Ρεβύθια ντελμπιέ

ΥΛικά: ½ κιλό ρεβύθια 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο αλάτι 2-3 κουταλιές αλεύρι χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση: Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον και μετά τα ανακατεύουμε...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ριγκατόνι με πράσα

Υλικά: 500 γραμ. ριγκατόνι 2 πράσα σχετικά μεγάλου μεγέθους 10 περίπου φέτες ζαμπόν 1 κόκκινη πιπεριά (κατά προτίμηση 1 μικρό κέρατο, δηλ κόκκινη καυτερή, όχι παραπάνω. Γίνεται λίγο καυτερό) 400-500...

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Σαλάτα με πλιγούρι

Υλικά: 1 1/2 ποτήρι πλιγούρι 1 κρεμμυδάκι [προαιρετικά] 2 ντομάτες 2 πιπεριές πράσινες 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές 1 ποτήρι ταχίνι αλάτι Εκτέλεση: Μουσκεύουμε το πλιγούρι με 2 ποτήρια νερό για 2-3...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα μαγιονέζα

Υλικά: 4 κρόκους αυγών 10 γρ. αλάτι 20 γρ. μουστάρδα σκόνη χυμό 1 λεμονιού 1 λίτρο ηλιέλαιο ξύδι πιπέρι αλάτι Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε τα αυγά, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέσα σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σπαγγέτι πέστο

Υλικά 1 μεγάλο μάτσο φύλλα φρέσκου βασιλικού (εγώ χρησιμοποιώ πλατύφυλλο για ευκολία) 2-3 σκελίδες σκόρδου 1 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και λίγο ρομάνο 1 φακελάκι κουκουναρόσπορο 1/2 κούπα...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι φούρνου με σπανάκι

Υλικά: 500 γραμ. πένες τρίχρωμες (με σπανάκι, καρότο κ.τ.λ.) περίπου μισό κιλό σπανάκι μία κόκκινη πιπεριά φλωρίνης μια μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή (προαιρετικά για πολύ μερακλήδες!!!) ένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Τας - κεμπάπ

Υλικά: 1,5 κιλό κρέας (αρνί ή μοσχάρι) 500 γρ. κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε φετάκια) 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 2 κουτιά ντοματάκια κον-κασέ 100 γρ. κρασί λευκό 70 γρ. λάδι ελιάς αλάτι-πιπέρι...

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το χοιρινό του Ψηλού

Υλικά: 500 γραμ. χοιρινό άπαχο (ψαρονέφρι ή σπάλα/υπολογίστε ότι τα 500 γραμ. αρκούν για 2-3 άτομα) 1 μικρό κλωνάρι σέλινο 50-100 ml λευκό ή κόκκινο κρασί (το κόκκινο δίνει εντονότερη γεύση και...

ΨΑΡΙΚΑ

Φιλέτο λαυράκι με σαμπαγιόν πορτοκαλιού

Προσοχή: Διαβάστε όλη την συνταγή πριν αρχίσετε να την εκτελείτε βήμα προς βήμα, καθότι, όπως θα δείτε, πολλά από τα ενδιάμεσα στάδια απαιτούν αρχική προετοιμασία... Υλικά για 2 άτομα: 2 μέτρια...

ΨΑΡΙΚΑ

Φιλέτο ψαριού με λευκή αρωματική σάλτσα και κάρυ

Υλικά: 2 μέτριου μεγέθους ψάρια (Περίπου 800 γρ.) Αλάτι, πιπέρι 4 κουτ. ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 4 κουτ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένα 1 σφηνάκι βότκα ½ κούπας κρέμα γάλακτος ½...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό φούρνου με ελιές, πορτοκάλι και ούζο

Υλικά: 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι σε κομμάτια ή σε ρολό 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας μέλι 2 κουτ. σούπας ούζο 5 σκελίδες σκόρδο πρεσαρισμένες αλάτι, πιπέρι 1,5-2 φλυτζάνια ελιές πράσινες...