ΣΟΥΠΕ

μεταμεσονύκτιο δείπνο με κρύα πιάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΟΥΠΕ

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Σπανακόπιτα

Υλικά 1 κιλό σπανάκι 7-8 φύλλα για πίτα χοντρά (ή 500 γραμ. έτοιμο φύλλο για πίτα από το σούπερ μαρκετ) 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι άνιθο 2 αβγά πιπέρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι 2 κρεμμυδάκια τρυφερά 250...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Bruschette με μοτσαρέλα

Υλικά: μιά γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φετούλες ντομάτα κομμένη σε φετούλες μοτσαρέλα κομμένη σε φετούλες αάτι, πιπέρι και ρίγανη Εκτέλεση: Πάνω σε κάθε φετούλα, βάζω μιά φετούλα ντομάτα, την...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Daidadi Gelato: Παγωτό για Champiοns League στη Σύρο

Ψυχή του είναι ο Nτανιέλε Μέντρι, ένας καθαρόαιμος Ιταλός, 35άρης, από το Bertinoro, της Εμίλια Ρομάνια. Oι γονείς του Μάσιμο είχαν ένα μικρό μαγαζάκι στο Bertinoro, όπου έφτιαχναν και παγωτό όταν ο...

ΤΟ ΕΒOΜΑΔΙΑΙΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥ

Food Brother: H επιστροφή του ψυχωτικού κοιλιόδουλου.

Εισαγωγικές Πληροφορίες (για να ξέρουμε και με τί έχουμε να κάνουμε): Ηλικία: 27 Υψος: 170cm Βάρος: 80kg (να τ'αφήσω;) Tόπος: Λονδίνο, Αγγλία, και Τέϋναμ, Κέντ (Αγγλία επίσης), με συχνές μεταβάσεις...

ΤΟ ΕΒOΜΑΔΙΑΙΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥ

Tο κατά hero gourmet λεξικό

Α όπως λέμε Αγγλία Θα μπορούσε να είναι στο Β-Βρετανία, ή στο Ε-Εξωτερικό ή στο Σ-(άει)Σιχτίρ με την κωλοχώρα σας, αλλά χάρην ευκολίας μπαίνει εδώ. Στραβώθηκα και ήρθα εδώ, τι να κάνω, θα το υποστώ....

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Wigilia- Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Πολωνία

Η wigilia διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Στη wigilia σερβίρονται 12 πιάτα με παραδοσιακό Πολωνικό φαγητό. Τα 12 πιάτα συμβολίζουν τους 12 μήνες του χρόνου ή τους 12 Αποστόλους. Πολλές φορές...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Γεμιστά μανιτάρια

Υλικά: ½ κιλό μανιτάρια (φρέσκα από το σούπερ μαρκετ) 300 γραμ. σκληρό τυρί (όποιο σας αρέσει πιό πολύ! Έχω δοκιμάσει τσένταρ, γκούντα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κασέρι, ροκφόρ... πάει με όλα)...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Γιαουρτλού

Υλικά (για 2 κανονικές μερίδες): 250 γραμ. κιμά * (τον έβαλα στο μούλτι, όχι να μας γίνει όμως και αλοιφή) πού λίγο ελαιόλαδο 3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα μισό ποτήρι του νερού κρασί πουρέ...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Γιαπωνέζικη διατροφή

Στη Χώρα των Χρυσανθέμων Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ Tου BAΣIΛH XAPΩNITH Ο Έλληνας και γενικά ο δυτικός άνθρωπος, άμα βρεθεί στην Ιαπωνία πρέπει να λησμονήσει εντελώς τις διατροφικές του συνήθειες. Στα...

ΣΟΥΠΕΣ

Καλαμποκόσουπα

Υλικά: ¼ χοιρινό (η αυθεντική συνταγή λέει παστό) 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 φλιτζάνια βραστές πατάτες σε κύβους 2 φλιτζάνια βραστό νερό 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι (φρέσκο ή από...

ΓΛΥΚΑ

Κέικ με ροδόνερο!

Υλικά: 50 γρ.αλεύρι 160 γρ.άχνη 200 γρ.αμύγδαλο σε σκόνη 90 γρ. βούτυρο λιωμένο 3 ασπράδια αυγών 35-40 γρ.ροδόνερο (μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ!) Εκτέλεση: Σε ένα μπολάκι...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με μανιταρόσουπα

Υλικά: 2 κιλά κοτόπουλο 2 μανιταρόσουπες σε φακελάκι 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 ποτήρι νερό 1 βούτυρο ανάλατο Εκτέλεση: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το περνάμε στη μανιταρόσουπα και το βάζουμε στο...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Κουσκούς

Τι είναι το κουσκούς Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή). Στην συνέχεια...

ΣΟΥΠΕΣ

Κρεμμυδόσουπα Γκρατινέ

Υλικά (για 4 άτομα): 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες κατά προτίμηση σε πολυμίξερ (για να μη βαρεθείτε πριν αρχίσετε) 50 γραμ. βούτυρο 2 κουτ. σούπας αλεύρι 1.75 lt. νερό 3 κύβοι...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Λεξικό Επαγγελματικής Μαγειρικής

Αν και λειτουργεί σαν «υπενθυμιστής» για τους επαγγελματίες σεφ, σχετικά με τα υλικά και τους τρόπους παρουσίασης των πιάτων, σίγουρα αποτελεί ένα συστηματικό εγχειρίδιο αναφοράς για τους εραστές της...

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρίτσα της Ελένης

Κανόνας 1ος: Η πετυχημένη μαγειρίτσα θέλει χρόνο Κανόνας 2ος: Αυτός/η που τη φτιάχνει πρέπει να το διασκεδάζει. Υλικά: 2 συκωταριές 10 φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ζωμό κότας ή...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΠΡΩΙΝΑ

Μαρμελάδα από βερύκοκο, φράουλα ή κεράσι

Μαρμελάδα βερύκοκο Υλικά: 1 κιλό βερύκοκα (χωρίς τα κουκούτσια) 1 κιλό ζάχαρη χυμός μισού λεμονιού Εκτέλεση: Πλένετε και στεγνώνετε τα βερύκοκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ζυγίζετε. Τα...

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μια πάπια μα ποια πάπια; Μια πάπια με πορτοκάλι

Ανάθεμα την ώρα Κατάρα τη στιγμή Που άπλωσα το χέρι μου Να πιάσω το παπί Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο σουπερμάρκετ και βρείτε πάπια σε προσφορά και φτηνότερη από κοτόπουλο, μην κάνετε το...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Μπουγάτσα με Σφολιατίνια

Υλικά: 1 κούπα ζάχαρη 4 κούπες γάλα 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό 3 κ.σ. βούτυρο(φρέσκο) 1 αβγό 2 βανίλιες ξύσμα λεμονιού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 1 πακέτο σφολιατίνια (σούπερ μάρκετ) Εκτέλεση: -...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπριζόλες του διαβόλου στα κάρβουνα

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε Harissa - σωληνάριο ή κονσέρβα (ένας πολτός τύπου μουστάρδας που θα βρείτε στα Carefour και σε άλλα σουπερμάρκετ), μουστάρδα, μπύρα και λίγο σκόρδο. 2 - 3 ώρες πριν το...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Νηστίσιμα (ή μη) πιτάκια λαχανικών

Νηστίσιμα πιτάκια λαχανικών Υλικά: 1/2 κιλό έτοιμο φύλλο κρούστας 1 κούπα αρακά (κατεψ.) 1 κούπα καλαμπόκι (κατεψ.) 1/2 κούπα φασολάκια (κατεψ.) (προαιρετικό) λίγο σπανάκι (10 ριζούλες περίπου) 1...

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Ξεκινώντας τη μαγειρική

Ήξερα τα βασικά (δεν ήμουν εντελώς άσχετη) όπως κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, μακαρόνια με άσπρη σάλτσα και άλλα τέτοια. Τότε βρήκα και αυτό site (καθότι δεινός surfer). Και ξεκίνησα τις...

ΚΡΑΣΙΑ

Ο Αρχέγονος Οίνος

Ο Αρχέγονος Οίνος «Άνθρωπος ην οικοδεσπότης όστις εφύτευσεν αμπελώνα και φραγμόν αυτώ περιέθηκεν και ώρυξεν εν αυτώ ληνόν και ωκοδόμησεν πύργον…» (Κατά Ματθαίον Κεφ. 21.33) Με εμφανή τα σημάδια...

ΓΛΥΚΑ

Παγωτό παρφέ

Yλικά: 1 φάκελο σκόνη για σαντιγί 1 ποτήρι φρέσκο γάλα 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ) μισό κουτί γάλα εβαπορέ 1 ποτήρι μικρό μπράντυ 1 κουτάκι κερασάκια 1 κουτάκι ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τον κρόκο στη μαγειρική

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τον κρόκο στη μαγειρική Είναι απλή η χρήση του κρόκου στη μαγειρική, δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Υπάρχει ωστόσο ένας χρυσός και απαράβατος κανόνας που αφορά την ποσότητα:...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Πώς να σώσετε μια άσπρη σος (μαγιονέζα, ολλαντέζ, μπεαρνέζ...)

Σε περίπτωση που η μαγιονέζα έχει κόψει, δηλαδή έχει αρχίσει να γίνεται όλο και λιγότερη πηκτή τότε ένας είναι ο λόγος που οφείλεται γι' αυτό το φαινόμενο : η διαφορά της θερμοκρασίας ανάμεσα στα...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια με το ρύζι

Υλικά: 250 γραμ. ρεβύθια 1 κουταλάκι σόδα λίγο ελαιόλαδο ½ κούπα ρύζι για σούπες αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό. Την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα βάζουμε στην...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Ρυζόγαλο

Υλικά: 1 ποτήρι ρύζι σουπέ 1 ποτήρι νερό 2 λίτρα γάλα (φυλάμε σε 2 μπολ ξεχωριστά) 2 κουτάλες που ξεμαγειρεύουμε ζάχαρι 2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού 4 κουτάλες που ξεμαγειρεύουμε μεζίνα ή...

ΨΑΡΙΚΑ

Ρυζότο με γαρίδες

Υλικά: ρύζι αμερικάνικου τύπου 1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες (στα σούπερμαρκετ θα βρείτε σακουλάκι με καταψυγμένες, προβρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες) 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο 1...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (Νο 4)

Σανγκρία! Μας έρχεται από την Ισπανία! Αλκοολούχο,βέβαια, αλλά δροσιστικό και φρουτένιο! Υπάρχει και έτοιμη στα σουπερ-μάρκετ, αλλά είναι καλύτερο να φτιάξουμε τη δική μας, με φρέσκα φρούτα....

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα πέστο (για ζυμαρικά)

Να διευκρινίσω πως για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο, η έτοιμη σάλτσα είναι πολύ καλή και δε θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά. Είναι ότι πρέπει για να κάνετε ένα δείπνο στον φίλο/η σας. Η συνταγή της...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Σουπερ ζύμη για πίτσα

Υλικά (για 4 μικρές μερίδες): 125 ml γάλα 20 γρ. φρέσκια μαγιά 250 γρ. καλά κοσκινισμένο άσπρο αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 1 αυγό 3 κ.σ. λάδι λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας Εκτέλεση: Ζεστάνετε το...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ταλιατέλες με μοσχάρι εστραγκόν

Υλικά: 8 φιλετάκια μοσχαρίσια ταλιατέλες βούτυρο αλεύρι εστραγκόν πράσινο πιπέρι αλάτι Εκτέλεση: Παίρνουμε 8 φιλετάκια από μοσχάρι και τα βράζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ταλιατέλες με Σολομό

Υλικά: 1 πακέτο ταλιατέλες 1 φιλέτο σολομού φρέσκο 1 σφηνάκι βότκα φρέσκα κρεμμυδάκια 150 γραμ. κρέμα γάλακτος λίγο ελαιόλαδο άνηθο – αλάτι – λευκοπίπερο λίγο βούτυρο σολομού...

ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού

Δόση για ένα μέτριο ταψί/πυρέξ Υλικά: 1 ½ πακέτο σαβαγιάρ 3 κεσεδάκια ιταλικό τυρί μασκαρπόνε (Mascarpone) 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 6 κρόκους αβγών 2 ποτηράκια σφηνάκι κονιάκ μισή...

ΤΟ ΕΒOΜΑΔΙΑΙΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥ

Το εβδομαδιαίο μας μενού

Πρωί: Ξυπνάμε πάντα τελευταία στιγμή και δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία πρωινού. Δυστυχώς, έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη ξεκούρασης από ότι προσωπικών τρυφερών στιγμών, αυτόν τον καιρό. Πίνουμε...

ΤΟ ΕΒOΜΑΔΙΑΙΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥ

Το κατά hero gourmet λεξικό (τόμος ΙV)

Π όπως «Πεθερικά» Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει μέσα σε λίγα λεπτά είναι ότι μπαίνει η κουζίνα σου στο μικροσκόπιο (και το υπόλοιπο σπίτι, βεβαίως, και οι καθαριστικές σου ικανότητες -«δεν...

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Το κατά hero gourmet λεξικό (τόμος ΙΙI)

Ομελέτα λοιπόν. Η απόλυτη αποτυχία. Γαμώτο. Εννοείται με πατάτες, εννοείται με φέτα, εννοείται με μανιτάρια και πιπεριές. Πρώτη φορά δοκίμασα να φτιάξω πριν κανα τρίμηνο. Ω τι ευτυχία, την πέτυχα....

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά (για 4 άτομα): 3 ψαρονεφρια (μπαστούνια από τον χασάπη) 4 πιπεριές φλωρίνης μετρίου μεγέθους 1 συσκευασία μανιτάρια σουπερμάρκετ (εκτός αν μπορείτε να τα βρείτε άλλου) 3-4 ντοματίνια 100 γρ....