ΝΤΙΠ
σάλτσα για βούτηγμα ψωμιού, λαχανικών
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΝΤΙΠ
Dip (..για ντιπ :Ρ)
Yλικά: 1 γιαούρτι TOTAL 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα, 2 κουταλάκια κρεμμυδόσουπα KNORR (απο τις έτοιμες σε σκόνη) Eκτέλεση: Απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ιδανικό για να συνοδεύει bakerolls ή...
Αντίδραση κατά του πολέμου προς ΙΡΑΚ
Και τώρα, μετά το συγκλονιστικό Σάββατο της ειρήνης, τι γίνεται; Τι κάνουμε, όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρώμης, της Μαδρίτης, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, για να...
Καζάν Ντιπί
Υλικά: Για την κρέμα: 2 λίτρα (8 κούπες) γάλα 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ 1/4 κούπας ανθόνερο Για το κάψιμο: 2 κουταλιές ζάχαρη έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε 1...
Κρέπες με αλλαντικά
Υλικά: Ζύμη για κρέπες: γάλα αυγά αλεύρι Για τη γέμιση: τυρί γκούντα τυρί έμενταλ ζαμπόν ή γαλοπούλα ντομάτα αγγουράκι τουρσί Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε την ζύμη για κρέπες. Σε ένα τηγανάκι ελαφρά...
Λωρίδες κοτόπουλου
Υλικά: 300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες 1/2 κούπα αλεύρι ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ.γ αλάτι 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό χτυπημένο Εκτέλεση: 1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το ξύσμα, το...
Μάθετε για το σουμάκ
Το σουμάκ είναι η σκόνη που παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria. Είναι θάμνος που απαντάται σε όλη σχεδόν τη Μεσόγειο. Το σουμάκ έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και ξινή γεύση....
ντιπ to know us better
Υλικά: 1 κονσέρβα τόνου (χωρίς λάδι) 100 γρ. ροκφόρ ή blue cheese (φθηνότερο όχι όμως καλύτερο) λίγο λαδάκι (εγώ βάζω ελαιόλαδο, εσείς βάλτε ότι γουστάρετε) λίγο χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Ρίχνουμε όλα...
Ντιπ για κρακεράκια
Υλικά: 1 συσκευασία τυρί κρέμα 1 πιπεριά φλωρίνης (απ΄το βάζο) Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi και έχετε ένα νοστιμότατο ντιπ για να συνοδεύσετε τα κρακεράκια...
Ντιπ με μαγιονέζα, βιτάμ και σκόρδο
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ με γιαούρτι 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα σκόρδο σε σκόνη (περίπου μία πρέζα) αλάτι λευκό πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ, τη μαγιονέζα, το...
Ντιπ πιπεριάς
Ψήνετε όσες θέλετε (για ένα γεμάτο μπολ 10 αρκούν) στην προ τελευταία θέση του φούρνου σας στο γκρίλ, χωρίς λάδι και μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζετε, τις κλείνετε σε νάυλον σακκουλάκι...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Ντρέσινγκ, Σάλτσες, Ντίπς για Σαλάτες και Κρύα Γεύματα
Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην χάσει πολύ από την ουσία και το άρωμα έτσι ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Φυσικά προσθέτετε, αφαιρείτε ότι...
Οι συνταγές της Τασίας
Συνταγές της Τασίας Τασία Δενδρινού – Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 195 24,36 ΕΥΡΩ Είδατε τι κάνουν τα Life style έντυπα; Προβάλλουν τις «κοσμικότητες» γνωστών και αγνώστων τόσο πολύ και τόσο συχνά που...
Πίτα αρωματισμένη για ντιπ
Υλικά: 2-3 πίτες για σουβλάκια μεγάλες ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ή δυόσμο Εκτέλεση: Μοιράζω την πίτα στα δύο. Την αλείφω με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω, βάζω τη ρίγανη ή τον δυόσμο και την κόβω σε...
Τσάτνεϊ (Ινδική σάλτσα)
Υλικά: 500 γραμ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα 1 λίτρο νερό 1 ½ φλυτζ. άσπρο ξύδι 3/4 φλυτζ. σουλτανίνα 2 σκελίδες σκόρδο περασμένο από την πρέσα 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ½ φλυτζ....
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
Ψαρονέφρι, Λαχανικά και Ντιπ Γιαουρτιού (Φαγοπότι Γενεθλίων στα γρήγορα)
Υλικά (για 6 ατομα) 1 κιλό ψαρονέφρι (2 κομμάτια) 2 πιπερíτσες τσίλι 3 σκελίδες σκόρδου (κομμένες σε φέτες) Λίγο σουσάμι 1 ποτήρι Visanto 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας...