ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

είναι ο τρόπος ψησίματος όχι απευθείας στη φωτιά, αλλά στον ατμό ή τη θερμότητα βραστού νερού. Έτσι διατηρούνται ακέραιες οι βιταμίνες και δεν αλλοιώνονται τα συστατικά της τροφής που θέλουμε να φτιάξουμε. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σκεύη μπεν μαρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ

ΓΛΥΚΑ

Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα Υλικά: 6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα 1 φακελάκι βανίλια 2 κουτ. σούπας κονιάκ 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερο από 3/4) 2 σοκολάτες κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗ Ξύσμα 1...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια γάλακτος

Υλικά: 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% 130 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 20 ml σκούρο ρούμι κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα(καθαρό-χωρίς ζάχαρη) Εκτέλεση: Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρα...

ΓΛΥΚΑ

Χάι κέικ

Υλικά: 3 φλυτζάνια αλεύρι με διογκωτικά 1 φλυτζάνι βούτυρο 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι γάλα 2 κουταλάκια τσαγιού μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια τσαγιού βανίλια 1 κεσέ γιαούρτι αραιωμένο με λίγο...

PHILADELPHIA

Cheesecake σοκολάτας διαίτης

Υλικά: 1 1/2 πακέτο Digestive light (περίπου 300γρ) 6 περίπου κουταλιά σούπας becel 500 γρ τυρί κρέμα (Philadelphia light) 500 ml κρέμα γάλακτος light (10-15% λιπαρά) 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1 σφηνάκι...

PHILADELPHIA

Menu για πικ νικ στον Άλιμο

Απολαύστε την «περιπέτεια» του μπάνιου με ένα λουκούλλειο πικ νικ στην ακρογιαλιά. Αλλά, σας θέλω μερακλήδες! Μην ακούσω κουβέντα για πλαστικά σερβίτσια μιας χρήσης. Θα βρείτε στα μαγαζιά εξαιρετικής...

PHILADELPHIA

New York Cheesecake

Υλικά : 4 αβγά 1 πακέτο μπισκότα digestive 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ (σε θερμοκρασία δωματίου) 3 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 φλιτζάνι ζάχαρη ¼ φλιτζάνι...

ΓΛΥΚΑ

Απολαυστική μους λευκής σοκολάτας

Υλικά: 300 γρ. λευκή σοκολάτα 500 ml κρέμα γάλακτος 10 κουταλιές σούπας γάλα 2 φύλλα ζελατίνης Για τη Σως: 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα χυμός από 1 λεμόνι 100 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Σπάμε τη σοκολάτα...

ΓΛΥΚΑ

Ασπρόμαυρος πειρασμός

Υλικά: 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος 200 γρ. σοκολάτα λευκή 400 γρ. γιαούρτι 1 κ.γ. νές καφέ 2 κ.σ. κονιάκ 1 πακέτο μπισκότα μιράντα 200 ml κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Λιώνουμε τη σοκολάτα γάκλακτος σε μπεν...

ΓΛΥΚΑ

Καπριτσιόζα: ιταλικό σοκολατένιο υγρό κέικ

Υλικά: 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη 250 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγού 6 ασπράδια αυγού 250 γρ. βούτυρο 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ 250 γρ. κουβερτούρα Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν...

ΓΛΥΚΑ

Καριόκες νηστίσιμες

Υλικά: 1 κούπα νερό 1 κούπα ζάχαρη 1/4 κούπας καλαμποκέλαιο 1,5 κούπα φρυγανιά τριμμένη 1,5 κούπα χοντοκομμένα καρύδια 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ Για την επικάλυψη: 400 γρ....

ΓΛΥΚΑ

Κέικ Σοκολάτας

Υλικά: 8 αυγά χωριστά 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) 1...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Κλασικό παγωτό κρέμα

Υλικά: 4 κρόκους αβγών 3/4 της κούπας ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και μια κούπα, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε) 1 λίτρο γάλα 250 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη 1 κουταλιά της σούπας...

ΓΛΥΚΑ

Κρέμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ

Υλικά: 4 κρόκοι αυγών 1 φλυτζάνι γάλα (250 ml) 1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος (20 ml) ½ φλυτζάνι και 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική (120 γρ) 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή (32 γρ) 2 κ.σ. ελληνικό καφέ (έτοιμο) (25 ml)...

ΓΛΥΚΑ

κρέμα σοκολάτα βανίλια

Υλικά: 400 γραμ. ζαχαρουχο γάλα 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 2 κουτ. σούπας βούτυρο 5 αβγά 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα άρωμα βανίλιας Εκτέλεση: Αραιωνουμε το ζαχαρούχο με νερό έτσι ώστε το τελικό...

ΓΛΥΚΑ

Λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας

Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 150 γρ. μαλακό αλεύρι 100 γρ. μαργαρίνη 5 αυγά 250 γρα. ζάχαρη παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή δυο κατσαρόλες...

ΓΛΥΚΑ

Μπάρες με σοκολάτα και κουάκερ

Υλικά: 500 γρ. κουάκερ (1 κουτί) 6 σοκολάτες κουβερτούρα (200 γραμμαρίων) 2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους μόνο να είναι χοντρό) Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε σκεύος πάνω σε νερό που βράζει (μπέν...

ΓΛΥΚΑ

Μπισκοτένια σοκολατάκια

Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα oreo 450-480 γρ. τυρί κρέμα 350 γρ. σοκολάτα γάλακτος Εκτέλεση: Βαλτε τα μπισκότα στο μίξερ έτσι ώστε να θρυμματιστούν καλά. Τοποθετήστε στο μιξερ και το τυρί μεχρι να...

ΓΛΥΚΑ

Μπόμπα με σοκολάτα

Υλικά: 1 πακέτο πτι μπερ Παπαδοπούλου 1 φλιτζάνι βούτυρο 225 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 1 ½ φλιτζάνι κακάο 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας νερό 2 αβγά και 3 κρόκοι αβγών 2...

ΓΛΥΚΑ

Μυρμηγκάτο

Υλικά για το κέηκ: 1 βιτάμ 10 αβγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι) 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια γάλα 6 φλιτζάνια. αλεύρι 2 φλιτζάνια τρούφα 2 μπέικιν Υλικά για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό 4 φλ....

ΓΛΥΚΑ

Μωσαϊκό

Υλικά: 1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ 250 γρ. κουβερτούρα 1 αυγό 3 κουτ. της σούπας βούτυρο 6 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη Λίγο Malibu ή Λικερ για μυρωδιά Εκτέλεση: Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά...

ΓΛΥΚΑ

Παρφέ σοκολάτα

Υλικά: 200 γρ. ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 6 κρόκοι αυγών παγάκια 200 γρ. κουβερτούρα 2 κουταλιές ρούμι 350 γρ. κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε 200 γρ. ζάχαρη μ' ένα ποτήρι νερό και...

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Πονηρό φοντύ, κατεργάρα Nutella

Υλικά: Μία Nutella Φράουλες ή άλλα φρούτα που μας αρέσουν και που νομίζουμε ότι ταιριάζουν με τη Nutella (π.χ. μπανάνες) 1 κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Βάζουμε μια σαμπάνια στο ψυγείο να παγώνει....

ΓΛΥΚΑ

Προφιτερόλ με παγωτό

Υλικά: Για τα σου: 100 ml γάλα 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 100 γρ. αλεύρι 75 γρ. βούτυρο 3 μέτρια αυγά 80 γρ. νερό Για τα προφιτερόλ: 500 γρ. παγωτό βανίλια 200 γρ. σοκολάτα 100 γρ. κρέμα γάλακτος...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια

Υλικά: 1/2 κιλό κουβερτούρα 750 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα, με τη φλούδα τους στους 200oC 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 1 κουτ. σούπας λάδι Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί....

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια απλά

Υλικά 1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα 1 κιλό αμύγδαλα (καβουρντισμένα) 1 κουταλάκι σπορέλαιο Εκτέλεση Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια με άρωμα πορτοκάλι

Υλικά: 200 γρ. κουβερτούρα 1 κουταλιά της σούπας εσάνς πορτοκαλιού θήκη για σοκολατάκια ή παγοθήκες από σιλικόνη Εκτέλεση: Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ρίχνετε το εσάνς μέσα. Ρίχνετε το...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια με δαμάσκηνα

Υλικά: 50 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 150 γραμ. καρύδια 500 γραμ. κουβερτούρα 2 κουταλιές βιτάμ 4 κουταλιές γάλα προαιρετικά λίγη αχνοζάχαρη τρούφα σοκολάτα 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ Εκτέλεση:...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατάκια του σουλτάνου

Υλικά: 200 γρ. χουρμάδες 200 γρ. καβουρδισμένα καρύδια 1 κ.γ. κανέλα 1-2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο 250-300 γρ. κουβερτούρα φορμάκια για σοκολατάκια ασημένιες μπαλίτσες για διακόσμηση Εκτέλεση:...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατένιο chessecake

Υλικά: Για την ζύμη μπισκότου 1 κούπα μπισκότα Οreo Cookies αλεσμένα 1/3 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο 2 κουταλιές ζάχαρη Για τη σάλτσα σοκολάτας: 500 γρ. κουβερτούρα 2 κούπες κρέμα γάλακτος...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατένιο κέικ-τούρτα με γέμιση άσπρης σοκολάτας

Υλικά (συνταγή για ταψί 20 cm): Για το κέικ-παντεσπάνι: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 175 γρ. ζάχαρη άχνη 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και...

ΓΛΥΚΑ

Σου με παγωτό

Υλικά: 110 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ.βούτυρο 1 φλυτζάνι νερό 1/2 κ.γ. αλάτι 3 αυγά μεγάλα ή 4 κανονικά 1/2 κιλό παγωτό (κρέμα κατά προτίμηση) 100 γρ. κουβερτούρα 1 μικρό κουτί κρέμα...

ΓΛΥΚΑ

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά: 300 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 4 αβγά ολόκληρα 4 κρόκοι αβγών 120γρ. ζάχαρη 120γρ. αλεύρι Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μίξερ τα 4 ολόκληρα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν....

ΓΛΥΚΑ

Σουφλέ Υγρής Σοκολάτας

Υλικά: 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια 2 μεγάλα αυγά 2 κρόκους 1/3 φλ. ζάχαρη 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Σύμπηκτο από Γάλα και Τρούφα

Υλικά (γιά 4 άτομα): ½ λίτρο γάλα 50 γραμ. κρέμα λευκής τρούφας Boscovivo 4 αβγά αλάτι και πιπέρι 20 γραμ. λευκής τρούφας σε ψιλές φέτες 50 γραμ. τυρί παρμεζάνα Εκτέλεση: Βράζουμε το γάλα και...

ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού

Υλικά (για 4-6 άτομα): 250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου) ¾ φλυτζανιού ζάχαρη 4 κρόκοι αβγών (πάρα πολύ φρέσκoι) ¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος 2 βανίλιες ½...

ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού λευκής σοκολάτας

Υλικά: 200 γρ. Αμαρεττίνι τριμένα 1 κούπα μεγάλη καφέ εσπρέσσο (διαλυμένες 2 κουταλιές και το υπόλοιπο νερό) 1 σφηνάκι και 2 κουταλιές κονιάκ 70γρ. ζάχαρη 2 ασπράδια 100γρ. άσπρη σοκολάτα 400γρ....

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα Σπάρτακος

Υλικά για τις βάσεις (6-8 συνολικά): 1 αβγό 6 κουταλιές της σούπας γάλα 50 γραμμάρια βιτάμ (ή ακόμη καλύτερα φρέσκο βούτυρο) 2 κουταλιές της σούπας μέλι ¾ της κούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι σόδα...

ΓΛΥΚΑ

Φλωρεντίνες

Οι φλωρεντίνες είναι εκλεκτά κεράσματα που συνδυάζουν τη σοκολάτα με την καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς. Υλικά: 1 3/4 κούπες αμύγδαλα φιλέ ή χοντροκομμένα 1/2 κούπα φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα...

ΓΛΥΚΑ

Φραουλόπιτα αναποδογυριστή

Υλικά: 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αυγά 3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1.300 γρ. φράουλες κομμένες σε...

ΓΛΥΚΑ

Φρούτα μπλουμ

Υλικά: 1 μπανάνα 1 μήλο σε κομάτια 1 αχλάδι σε κομμάτια 1 ροδάκινο 2 ασπράδια αυγού κανέλα κουβερτούρα υγείας Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια με την κανέλα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Όταν...