ΜΑΡΕΓΚΑ

ασπράδια αβγών χτυπημένα μέχρι να ασπρίσουν. Είναι εύκολο να κόψει, αν δεν την χτυπήσετε σωστά ή αν την χτυπήσετε πάρα πολύ. Χρησιμοποείται κυρίως σε κέικ για να τα φουσκώσει, αλλά ενίοτε και σε κάποια γλυκά ως διακοσμητική, αφού πρωτα ψηθεί.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΑΡΕΓΚΑ

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτας

Υλικά: 8 αβγά χωριστά 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Μηλόπιτα

Υλικά: 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη 3 μήλα 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 φλυτζάνι καρύδια 1/2 βιτάμ 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1...

ΓΛΥΚΑ

Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα Υλικά: 6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα 1 φακελάκι βανίλια 2 κουτ. σούπας κονιάκ 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερο από 3/4) 2 σοκολάτες κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗ Ξύσμα 1...

ΓΛΥΚΑ

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα...

ΓΛΥΚΑ

Τάρτα φράουλας με ζελέ

Υλικά: 1 πράσινη σαντιγύ 1 κεσεδάκι φράουλες 1 φακελάκι ζελέ φράουλας Παντεσπάνι: 2 ασπράδια αυγού 2 κ.σ. νερό 100 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 2 κρόκους 60 γρ. νισεστέ 60 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν...

ΓΛΥΚΑ

Kέικ Σουφλέ

Υλικά: 300 γραμ. κουβερτούρα (2 ή 3 πλάκες) 1 φλιτζ. τσαγιού άχνη 1 βιτάμ 6-7 αβγά 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1 βανίλια λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την...

ΓΛΥΚΑ

Lemon Meringue Pie

Υλικά: Για τη γέμιση και τη μαρέγκα: 2 λεμόνια νερό ( μαζί με το χυμό των λεμονιών να είναι 325 ml) 2 κ.σ. (40 γρ.) corn flour 250 γρ. caster ζάχαρη (πολύ ψιλή) 2 αυγά 25 γρ. βούτυρο Για τη βάση: 75...

PHILADELPHIA

Menu για πικ νικ στον Άλιμο

Απολαύστε την «περιπέτεια» του μπάνιου με ένα λουκούλλειο πικ νικ στην ακρογιαλιά. Αλλά, σας θέλω μερακλήδες! Μην ακούσω κουβέντα για πλαστικά σερβίτσια μιας χρήσης. Θα βρείτε στα μαγαζιά εξαιρετικής...

ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Αλμυρό Κέικ

Υλικά: 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 7 αυγά 150 γρ. ζαμπόν σε κομμάτια 300 γρ. γραβιέρα και κεφαλοτύρι τριμμενα 50 γρ. φυστίκια αιγίνης καθαρισμένα 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 1 γιαούρτι με 0%...

ΓΛΥΚΑ

Αμαρτωλή μαύρη..

Υλικά: Για το παντεσπάνι: 1 1/2 κ.γ. μαύρο ρούμι της Jamaica ¾ κ.γ. στιγμιαίος καφές 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 κ.σ. κακάο σκόνη 1/2 κ.γ. σόδα 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα ¾...

ΓΛΥΚΑ

Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού.

Υλικά: 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι 300 γρ. ζάχαρη 7 αβγά 2 πορτοκάλια (βράζονται ολόκληρα με την φλούδα) 4 κ.σ. σιμιγδάλι 3 κ.σ. βούτυρο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ σιρόπι 2 φλυτζάνια νερό 2...

ΓΛΥΚΑ

Αμυγδαλωτά (εργολάβοι)

Υλικά: 240 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα 3 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 12 αμύγδαλα μισά (προαιρετικά) 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά) Εκτέλεση: Ανακατεύετε μαζί τα αμύγδαλα με...

ΓΛΥΚΑ

Αμυγδαλωτά παραδοσιακά μπισκότα

Υλικά (για 35-40 κομμάτια): 1 κιλό αμυγδαλόψιχα 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι κονιάκ ξύσμα πορτοκάλι ή καλύτερα περγαμόντο 700 γρ. ζάχαρη 10 ασπράδια αβγών 5 βανίλιες Εκτέλεση: Ψιλοτρίβουμε την...

ΓΛΥΚΑ

Αναποδογυριστή μηλόπιτα

Υλικά: 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αυγά 1 λεμόνι (ξύσμα) 3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 7 μήλα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Αρνάκι Φρικασέ

Υλικά: 1 1/2 κιλό αρνί 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 μαρούλια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι και πιπέρι 3 αυγά 1 λεμόνι...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Αρνάκι φρικασέ

Υλικά (για 5 άτομα): 2 κιλά αρνάκι για κατσαρόλα 2 κιλά μαρούλι (όχι σγουρή σαλάτα) 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθο (αν θέλετε) 1 φλ. τσαγιού λάδι αλάτι, πιπέρι 3 αυγά 2 λεμόνια Εκτέλεση: Σε...

ΓΛΥΚΑ

Αστέρια κανέλας

Υλικά: 3 ασπράδια 250 γρ. άχνη ζάχαρη 250 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα 2 κ.σ. κανέλα 100 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τα ασπράδια ζωηρά. Κρατήστε...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασιλόπιτα Σμύρνης

Υλικά 400 γραμ. ζάχαρη 300 γραμ. μαλακό βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη 1 ποτηράκι κονιάκ χυμός...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Υλικά (για 3-4 άτομα): ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φέτες ψίχα ψωμιού, μουσκεμένες σε νερό και στιμμένες 1 φλυτζάνι λάδι 1/3 ματσάκι μαϊντανό 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι ρύζι 3 αυγά...

ΓΛΥΚΑ

Γλυκό με μπανάνες, καρύδια και μαρέγκες

Υλικά: 15 - 20 μαρέγκες στρογγυλές μικρές (μέγεθος πιατάκι του καφέ) (Εγώ τις παίρνω από ζαχαροπλαστείο, μεγάλη ευκολία) 5 μπανάνες αν είναι μεγάλες, αν είναι μικρές 7 - 8 150 γραμ. καρύδια...

ΓΛΥΚΑ

Εξωτικό κέικ με καρύδα

Υλικά: 6 αυγά 1 βιτάμ μικρό 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1,5 ποτήρι του νερού καρύδα 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1,5 ποτήρι του νερού αλεύρι 2 βανίλιες Για το σιρόπι: 2 ποτήρια...

ΓΛΥΚΑ

Κανταΐφι

Υλικά: 1 κιλό φύλλο κανταΐφι 300 γραμ. καρύδια τριμμένα 2 αβγά (κρόκους και ασπράδια χωριστά) 2 κουτ. ζάχαρη 4 κουτ. παξιμάδι τρίμμα 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος 1 κουτ. γλυκού κανέλα Υλικά (για το...

ΓΛΥΚΑ

Καπριτσιόζα: ιταλικό σοκολατένιο υγρό κέικ

Υλικά: 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη 250 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγού 6 ασπράδια αυγού 250 γρ. βούτυρο 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ 250 γρ. κουβερτούρα Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν...

ΓΛΥΚΑ

Καρυδόπιτα

Υλικά (για ταψί Νο 38 ή 40): 30 κουτ.σούπας γεμάτες καρύδι 20 αβγά 20 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά (ή 10 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά και 10 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό) 20 κουτ.σούπας ζάχαρη...

ΓΛΥΚΑ

Καρυδόπιτα

Υλικά: Για τη ζύμη: 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 10 κ.σ. ζάχαρη 10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά κανέλα σκόνη 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια 1/3 κούπας...

ΓΛΥΚΑ

Καρυδόπιτα με παγωτό

Υλικά: ½ κούπα βούτυρο 3/4 κούπας ζάχαρη 3 κούπες καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη 1 ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 4 αβγά 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1...

ΓΛΥΚΑ

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά: 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα 1 baking powder 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 9 αυγά 2 βανίλιες Για το σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό...

ΓΛΥΚΑ

Κέικ Σοκολάτας

Υλικά: 8 αυγά χωριστά 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) 1...

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτα βανίλια με σταφίδες

Υλικά: 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder) 250 γραμμάρια βιτάμ 1½ – 2 κούπες ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε) 5 αβγά (ξεχωριστά οι...

ΓΛΥΚΑ

Κέικ Τούρτα

Υλικά: 100 γρ. ζάχαρη 150 γρ. βούτυρο 200 γρ. κουβερτούρα 80 γρ. αλεύρι 4 κρόκους 3 ασπράδια 1 βαζάκι μαρμελάδα Για το γλάσο: 115 γρ. ζάχαρη 145 γρ. νερό 40 γρ. ζεστό νερό 145 γρ. κουβερτούρα...

ΣΟΥΠΕΣ

Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)

Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια λαμπρής

Υλικά: 1/2 κιλό ζάχαρη 6 αυγά + 2-3 για το άλειμμα (όλα σε θερμοκρασία δωματίου) 250 γρ. φυτίνη (λιωμένη) 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι γάλα χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 φακελάκι αμμωνία αλεύρι όσο σηκώσει...

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλούρια Πασχαλινά

Υλικά: 1280 γραμ. αλεύρι μαλακό 500 γραμ. ζάχαρη 4 αβγά 5 κρόκοι αβγών 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος χυμός μισού λεμονιού 1 κουτ. γλυκού σόδα 30 γραμ. αμμωνία ½ φλυτζ. γάλα...

ΓΛΥΚΑ

Κρέμα Ισπανική

Υλικά 1 κουτ. σούπας κοφτή από ένα φακελάκι ζελατίνης 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 8 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη ελάχιστο αλάτι 2 αβγά και 1 κροκάδι βανίλια Εκτέλεση Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές της...

ΓΛΥΚΑ

Κρύο σουφλέ με πουρέ κάστανο

Υλικά: 125 γρ. πουρέ κάστανου (υπάρχει και έτοιμος) 100 ml κρέμα γάλακτος 3 κρόκοι αβγών 35 γρ. ζάχαρη 10 γρ. κορν φλάουρ 1 φύλλο ζελατίνα 5 ασπράδια αβγών 6 μαρόν γλασέ ζάχαρη για γαρνί Υλικά (για...

ΓΛΥΚΑ

Λαχταριστή Καρυδόπιτα με Σιρόπι

Υλικά: 1/2 φλυτζανιού βούτυρο 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη 3 φλυτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη 1 1/2 φλυτζανιού φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 4 αυγά 1 1/2 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Λεμονόπιτα

Υλικά: Για τη ζύμη: 1 ½ φλιτζ. Αλεύρι 80 γρ. Βιτάμ 50 γρ. Νερό ½ κουτ. γλ. Αλάτι Για τη κρέμα: 1 ½ φλιτζ. Ζάχαρη ½ φλιτζ. Corn Flour ¼ κουτ. γλ. Αλάτι 1 ½ φλιτζ. ζεστό Νερό 6 κρόκοι Αυγών ¼...

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρίτσα της Ελένης

Κανόνας 1ος: Η πετυχημένη μαγειρίτσα θέλει χρόνο Κανόνας 2ος: Αυτός/η που τη φτιάχνει πρέπει να το διασκεδάζει. Υλικά: 2 συκωταριές 10 φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ζωμό κότας ή...

PHILADELPHIA

Μακαρόνια σουφλέ με 3 τυριά

Υλικά: 350 γρ. πένες 2 κουταλιές βούτυρο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 50 γρ. αλεύρι 550 ml φρέσκο γάλα μοσχοκάρυδο 150 γρ. τυρί κρέμα 4 κρόκους χτυπημένους 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη 100 γρ. παρμεζάνα...

ΓΛΥΚΑ

Μαντολάτο (Nougat de montelimar)

Υλικά: 250 γραμ. ζάχαρη 150 γραμ. μέλι 125 γραμ. νερό 30 γραμ. γλυκόζη 1 πρέζα βανίλια το ασπράδι δύο αυγών 300 γραμ. αμύγδαλο λευκό καβουρδισμένο 125 γραμ. φυστίκι Αιγίνης ανάλατο ζάχαρη άχνη...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μαρέγκα

Υλικά: 6 ασπράδια αβγών 175 γραμ. ζάχαρη 175 γραμ. ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού ξίδι 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βανίλια σκόνη Εκτέλεση: Χτυπάτε τα ασπράδια ενώ ρίχνετε τη ζάχαρη,...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Μενού με γεύση μανιτάρια και άρωμα νοσταλγίας

Στην Ελλάδα ελάχιστες ποικιλίες καλλιεργημένων μανιταριών φθάνουν στην αγορά, αν και τα άγρια ελληνικά μανιτάρια δεν έχουν να ζηλέψουν σε νοστιμιά και φινέτσα από τα γαλλικά, δεν φθάνουν ποτέ στα...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Μηλόπιτα

Υλικά: Για το ταψί: 1 φλ. βούτυρο λιωμένο 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα 3-4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες καρύδια κομμένα στη μέση Για το παντεσπάνι: 1 φλ. βούτυρο 1 φλ. ζάχαρη 5 αυγά (χώρια...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά: 3-4 μήλα κόκκινα 4 αυγά 2 φλυτζάνια ζάχαρη ¾ του πακέτου βιτάμ 1 φλυτζάνι φαρίνα απ βανίλιες άρωμα κονιάκ (σταφίδες και κομμάτια καρύδια προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο ταψάκι,...

ΓΛΥΚΑ

Μικρές lemon pies

Υλικά: Για τη ζύμη: 2 κούπες αλεύρι 150 γρ. βούτυρο γάλακτος 1 αυγό ελάχιστο αλάτι 5 κ.σ. ζάχαρη βούτυρο για τη φόρμα Για την κρέμα: 1.5 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα χυμό λεμόνι 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη...

ΓΛΥΚΑ

Μους γιαουρτιού με μήλα

Υλικά: 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη Για το σιρόπι: 5 μήλα [κομμένα σε μικρα κομματάκια] 1 φλ. ζάχαρη 2 φλ. νερό χυμό από 1 λεμόνι...

ΓΛΥΚΑ

Μους παγωτό με σοκολάτα

Υλικά: 200 γραμ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα) 100 γραμ. ζάχαρη 6 αβγά 1 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα...

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπρόκολο με φυστίκι Αιγίνης ογκρατέν

Υλικά: 1 κιλό μπρόκολο 2 αβγά (ασπράδια) 100 ml κρέμα γάλακτος (αυτές με τα χαμηλά λιπαρά είναι πολύ νερουλές, εσείς πράξτε κατά συνείδηση) 80 γραμ. ροκφόρ θρυμματισμένο καλά καλά με το πηρουνάκι...

ΓΛΥΚΑ

Μυρμηγκάτο

Υλικά για το κέηκ: 1 βιτάμ 10 αβγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι) 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια γάλα 6 φλιτζάνια. αλεύρι 2 φλιτζάνια τρούφα 2 μπέικιν Υλικά για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό 4 φλ....

ΓΛΥΚΑ

Παγωτό Πραλίνα

Υλικά: 2 φακελάκια garni (σαντιγί) 2 ποτήρια φρέσκο γάλα 2 αβγά 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο 1 μικρό γάλα εβαπορέ Για την πραλίνα: ½ φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή...

ΓΛΥΚΑ

Παντεσπάνι (Αφράτο γλυκό Ναυπάκτου)

Υλικά: 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη 8 αυγά 8 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά 2 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι 2 ποτήρια νερό ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των...

ΓΛΥΚΑ

Ραβανί

Η συνταγή για το παραδοσιακό ραβανί. Νοστιμότατο, ζουμερό και ταιριάζει πολύ με παγωτό και γλυκό κουταλιού! 4.0 αστέρια από 3 σεφ. Προετοιμασία: 25 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 10...

ΓΛΥΚΑ

Ραβανί με σιμιγδάλι

Υλικά: 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι 1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού βιτάμ 5 αυγά 2 βανίλιες 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. σόδα Σιρόπι: 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 φλ. τσαγιού νερό...

ΓΛΥΚΑ

Σέρβικο cake

Υλικά: 12 αυγά και 2 κρόκους 1/2 κιλό ζάχαρη 600 γρ. καρύδια 600 γρ. λουκούμι 400 γρ. σταφίδες 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας 375 γρ. μαργαρίνη 2 κουβερτούρες 25 γρ. μπέικιν 8 κ.σ. αλεύρι...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολάτα Φανής

Υλικά: 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 ½ φλ. τσαγιού φαρίνα 1 βιτάμ 6 αυγά 2 βανίλιες 4 ½ κουταλιές σούπας κακάο 5 κουταλιές σούπας νερό 2 κουταλιές σούπας λεμόνι 2 κουταλάκια μπέικιν για το σιρόπι: 1 ½...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατένιο κέικ-τούρτα με γέμιση άσπρης σοκολάτας

Υλικά (συνταγή για ταψί 20 cm): Για το κέικ-παντεσπάνι: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 175 γρ. ζάχαρη άχνη 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατίνα

Υλικά: 8 αυγά 1 πακετάκι βούτυρο ζωικό 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1 κουταλάκι baking powder 3 κ.σ. αλεύρι 200 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο...

ΣΟΥΠΕΣ

Σούπα με σιμιγδάλι

Υλικά: 5-10 αβγά ή όσα θέλετε σιμιγδάλι 3 καρότα 1 κύβο ζωμό βοδινού αλάτι πιπέρι σέλινο Εκτέλεση: Βάζουμε μία κατσαρόλα μεσαία με νερό μέχρι τη μέση. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα καρότα,...

ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού

Υλικά (για 4-6 άτομα): 250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου) ¾ φλυτζανιού ζάχαρη 4 κρόκοι αβγών (πάρα πολύ φρέσκoι) ¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος 2 βανίλιες ½...

ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού

Υλικά: Για τη βάση: 6 κρόκοι αυγού 50 γρ. ζάχαρη 3 ασπράδια αυγού 35 γρ. ζάχαρη 55 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ. Για την κρέμα: 500 γρ....

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα Black forest

Υλικά: 325 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 7 αβγά 1 ποτηράκι κονιάκ 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές σούπας αλεύρι 200 γραμ. ζάχαρη άχνη 1 βαζάκι (300-350...

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα Chokoλατίνα

Υλικά: 1 πακέτο βούτυρο Lurpac ανάλατο 1 κ.γ. Βιτάμ 10 κ.σ. Ζάχαρη 10 κ.σ. γάλα 4 κρόκους από φρέσκα αυγά 1 κουτί 125g κακάο καλής ποιότητας Τα ασπράδια μαρέγκα 1 Παντεσπάνι σοκολάτας Λικέρ σπιτικό...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τούρτα Δόκτωρ Ζιβάγκο

Λοιπόν, α, χμ.....ξέρετε δεν φτιάχνω καθόλου γλυκά αλλά το μενού θέλει το γλυκό του! Γι αυτό σας προτείνω να αγοράσετε μια τούρτα με ροδάκινα από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της πόλης , ζητώντας από...

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα μαρέγκα

Υλικά: 1 συσκευασία μαρέγκας από το Βάρσο Κηφισιάς (η οποία περιέχει 2 μαρεγκένιους δίσκους διαμέτρου 20-25 εκ) ½ κιλό σαντιγί 3-4 μπανάνες 2 κουβερτούρες Εκτέλεση: Τοποθετούμε σε μια...

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα με νες καφέ και καραμέλα

Υλικά: 400 γραμ. σαβαγιάρ 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη 4 αβγά 2 βανίλιες σκόνη 1 βιτάμ 2 κουταλιές σούπας ΝΕΣ ΚΑΦΕ ή κακάο (εγω προτιμώ το νες καφέ γιατί δίνει μια ιδιαίτερη γεύση) 1...

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα με χουρμάδες

Υλικά: 2 κουβερτούρες 3/4 βιτάμ 400 γραμ. καθαρισμένους χουρμάδες (2 συσκευασίες) 400 γραμ. καρύδια 7 ασπράδια όχι κρύα ½ κιλό έτοιμη σαντιγί Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τους...

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα σοκολάτα της Καραϊβικής

Υλικά (για 8-10 άτομα): 825 γραμ. φρουτοσαλάτα κομπόστα όλο το σιρόπι της φρουτοσαλάτας 175 γραμ. παντεσπάνι 6 γραμ. κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι 175 γραμ. σοκολάτα υγείας 2 κουταλιές της σούπας...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Τυροκροκέτες

Υλικά: ασπράδι αβγού τριμμένο τυρί (συνήθως χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι αλλά και με άλλα τυριά είχα καλά αποτελέσματα. Πειραματιστείτε…) Αλάτι – Πιπέρι Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αβγά σε μαρέγκα,...

ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Τυροκροκέτες

Υλικά: 5 ασπράδια 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα 500 γραμ. τυρί τριμμένο (250 γραμ. γκούντα ή κασέρι και 250 γραμ. πιο σκληρό τυρί γραβιέρα ή...

ΓΛΥΚΑ

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υλικά: 8 ασπράδια 8 κροκάδια 1 βιτάμ (250 γρ.) 1 φλυτζάνι ζάχαρη 2 φλυτζάνια αλεύρι 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα...

ΓΛΥΚΑ

Φραουλόπιτα αναποδογυριστή

Υλικά: 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αυγά 3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1.300 γρ. φράουλες κομμένες σε...

ΓΛΥΚΑ

Φωλιές με αμύγδαλα

Υλικά: 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (τη βάζουμε στη μαρέγκα) 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 1/4 βούτυρο γάλακτος 2 βανίλιες σαντιγύ και...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Φρικασέ

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 μαρούλια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι και πιπέρι 3 αυγά 1 λεμόνι...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Ψωμί Dukan (Dukan Diet)

Υλικά: 2 κ.σ. πίτουρο βρώμης 1 κ.σ. πίτουρο σιταριού 1 αυγό και 2 ακόμα ασπράδια 3 κ.σ. τυρί λευκό Fromage Blanc 0% ή 3 κουτ. σούπας γιαούρτι 0% 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη αλάτι πιπέρι μπαχαρικά Εκτέλεση:...