ΜΑΡΕΓΚΑ
ασπράδια αβγών χτυπημένα μέχρι να ασπρίσουν. Είναι εύκολο να κόψει, αν δεν την χτυπήσετε σωστά ή αν την χτυπήσετε πάρα πολύ. Χρησιμοποείται κυρίως σε κέικ για να τα φουσκώσει, αλλά ενίοτε και σε κάποια γλυκά ως διακοσμητική, αφού πρωτα ψηθεί.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
Κέικ σοκολάτας
Υλικά: 8 αβγά χωριστά 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)...
Μηλόπιτα
Υλικά: 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη 3 μήλα 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 φλυτζάνι καρύδια 1/2 βιτάμ 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1...
Μους σοκολάτα
Μους σοκολάτα Υλικά: 6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα 1 φακελάκι βανίλια 2 κουτ. σούπας κονιάκ 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερο από 3/4) 2 σοκολάτες κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗ Ξύσμα 1...
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 gr γάλα 100 gr ζάχαρη 2 κρόκοι 40 gr corn flour 8 ασπράδια 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο 4-5 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα...
Τάρτα φράουλας με ζελέ
Υλικά: 1 πράσινη σαντιγύ 1 κεσεδάκι φράουλες 1 φακελάκι ζελέ φράουλας Παντεσπάνι: 2 ασπράδια αυγού 2 κ.σ. νερό 100 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 2 κρόκους 60 γρ. νισεστέ 60 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν...
Kέικ Σουφλέ
Υλικά: 300 γραμ. κουβερτούρα (2 ή 3 πλάκες) 1 φλιτζ. τσαγιού άχνη 1 βιτάμ 6-7 αβγά 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1 βανίλια λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την...
Lemon Meringue Pie
Υλικά: Για τη γέμιση και τη μαρέγκα: 2 λεμόνια νερό ( μαζί με το χυμό των λεμονιών να είναι 325 ml) 2 κ.σ. (40 γρ.) corn flour 250 γρ. caster ζάχαρη (πολύ ψιλή) 2 αυγά 25 γρ. βούτυρο Για τη βάση: 75...
Menu για πικ νικ στον Άλιμο
Απολαύστε την «περιπέτεια» του μπάνιου με ένα λουκούλλειο πικ νικ στην ακρογιαλιά. Αλλά, σας θέλω μερακλήδες! Μην ακούσω κουβέντα για πλαστικά σερβίτσια μιας χρήσης. Θα βρείτε στα μαγαζιά εξαιρετικής...
Αλμυρό Κέικ
Υλικά: 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 7 αυγά 150 γρ. ζαμπόν σε κομμάτια 300 γρ. γραβιέρα και κεφαλοτύρι τριμμενα 50 γρ. φυστίκια αιγίνης καθαρισμένα 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 1 γιαούρτι με 0%...
Αμαρτωλή μαύρη..
Υλικά: Για το παντεσπάνι: 1 1/2 κ.γ. μαύρο ρούμι της Jamaica ¾ κ.γ. στιγμιαίος καφές 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 κ.σ. κακάο σκόνη 1/2 κ.γ. σόδα 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα ¾...
Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού.
Υλικά: 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι 300 γρ. ζάχαρη 7 αβγά 2 πορτοκάλια (βράζονται ολόκληρα με την φλούδα) 4 κ.σ. σιμιγδάλι 3 κ.σ. βούτυρο 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ σιρόπι 2 φλυτζάνια νερό 2...
Αμυγδαλωτά (εργολάβοι)
Υλικά: 240 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα 3 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 12 αμύγδαλα μισά (προαιρετικά) 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά) Εκτέλεση: Ανακατεύετε μαζί τα αμύγδαλα με...
Αμυγδαλωτά παραδοσιακά μπισκότα
Υλικά (για 35-40 κομμάτια): 1 κιλό αμυγδαλόψιχα 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι κονιάκ ξύσμα πορτοκάλι ή καλύτερα περγαμόντο 700 γρ. ζάχαρη 10 ασπράδια αβγών 5 βανίλιες Εκτέλεση: Ψιλοτρίβουμε την...
Αναποδογυριστή μηλόπιτα
Υλικά: 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αυγά 1 λεμόνι (ξύσμα) 3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 7 μήλα...
Αρνάκι Φρικασέ
Υλικά: 1 1/2 κιλό αρνί 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 μαρούλια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι και πιπέρι 3 αυγά 1 λεμόνι...
Αρνάκι φρικασέ
Υλικά (για 5 άτομα): 2 κιλά αρνάκι για κατσαρόλα 2 κιλά μαρούλι (όχι σγουρή σαλάτα) 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθο (αν θέλετε) 1 φλ. τσαγιού λάδι αλάτι, πιπέρι 3 αυγά 2 λεμόνια Εκτέλεση: Σε...
Αστέρια κανέλας
Υλικά: 3 ασπράδια 250 γρ. άχνη ζάχαρη 250 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα 2 κ.σ. κανέλα 100 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τα ασπράδια ζωηρά. Κρατήστε...
Βασιλόπιτα Σμύρνης
Υλικά 400 γραμ. ζάχαρη 300 γραμ. μαλακό βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη 1 ποτηράκι κονιάκ χυμός...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο
Υλικά (για 3-4 άτομα): ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φέτες ψίχα ψωμιού, μουσκεμένες σε νερό και στιμμένες 1 φλυτζάνι λάδι 1/3 ματσάκι μαϊντανό 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι ρύζι 3 αυγά...
Γλυκό με μπανάνες, καρύδια και μαρέγκες
Υλικά: 15 - 20 μαρέγκες στρογγυλές μικρές (μέγεθος πιατάκι του καφέ) (Εγώ τις παίρνω από ζαχαροπλαστείο, μεγάλη ευκολία) 5 μπανάνες αν είναι μεγάλες, αν είναι μικρές 7 - 8 150 γραμ. καρύδια...
Εξωτικό κέικ με καρύδα
Υλικά: 6 αυγά 1 βιτάμ μικρό 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1,5 ποτήρι του νερού καρύδα 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1,5 ποτήρι του νερού αλεύρι 2 βανίλιες Για το σιρόπι: 2 ποτήρια...
Καπριτσιόζα: ιταλικό σοκολατένιο υγρό κέικ
Υλικά: 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη 250 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγού 6 ασπράδια αυγού 250 γρ. βούτυρο 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ 250 γρ. κουβερτούρα Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν...
Καρυδόπιτα
Υλικά (για ταψί Νο 38 ή 40): 30 κουτ.σούπας γεμάτες καρύδι 20 αβγά 20 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά (ή 10 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά και 10 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό) 20 κουτ.σούπας ζάχαρη...
Καρυδόπιτα
Υλικά: Για τη ζύμη: 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 10 κ.σ. ζάχαρη 10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά κανέλα σκόνη 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια 1/3 κούπας...
Καρυδόπιτα με παγωτό
Υλικά: ½ κούπα βούτυρο 3/4 κούπας ζάχαρη 3 κούπες καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη 1 ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 4 αβγά 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1...
Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι
Υλικά: 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα 1 baking powder 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 9 αυγά 2 βανίλιες Για το σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό...
Κέικ Σοκολάτας
Υλικά: 8 αυγά χωριστά 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) 1...
Κέικ σοκολάτα βανίλια με σταφίδες
Υλικά: 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder) 250 γραμμάρια βιτάμ 1½ – 2 κούπες ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε) 5 αβγά (ξεχωριστά οι...
Κέικ Τούρτα
Υλικά: 100 γρ. ζάχαρη 150 γρ. βούτυρο 200 γρ. κουβερτούρα 80 γρ. αλεύρι 4 κρόκους 3 ασπράδια 1 βαζάκι μαρμελάδα Για το γλάσο: 115 γρ. ζάχαρη 145 γρ. νερό 40 γρ. ζεστό νερό 145 γρ. κουβερτούρα...
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Κουλουράκια λαμπρής
Υλικά: 1/2 κιλό ζάχαρη 6 αυγά + 2-3 για το άλειμμα (όλα σε θερμοκρασία δωματίου) 250 γρ. φυτίνη (λιωμένη) 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι γάλα χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 φακελάκι αμμωνία αλεύρι όσο σηκώσει...
Κουλούρια Πασχαλινά
Υλικά: 1280 γραμ. αλεύρι μαλακό 500 γραμ. ζάχαρη 4 αβγά 5 κρόκοι αβγών 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος χυμός μισού λεμονιού 1 κουτ. γλυκού σόδα 30 γραμ. αμμωνία ½ φλυτζ. γάλα...
Κρέμα Ισπανική
Υλικά 1 κουτ. σούπας κοφτή από ένα φακελάκι ζελατίνης 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 8 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη ελάχιστο αλάτι 2 αβγά και 1 κροκάδι βανίλια Εκτέλεση Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές της...
Κρύο σουφλέ με πουρέ κάστανο
Υλικά: 125 γρ. πουρέ κάστανου (υπάρχει και έτοιμος) 100 ml κρέμα γάλακτος 3 κρόκοι αβγών 35 γρ. ζάχαρη 10 γρ. κορν φλάουρ 1 φύλλο ζελατίνα 5 ασπράδια αβγών 6 μαρόν γλασέ ζάχαρη για γαρνί Υλικά (για...
Λαχταριστή Καρυδόπιτα με Σιρόπι
Υλικά: 1/2 φλυτζανιού βούτυρο 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη 3 φλυτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη 1 1/2 φλυτζανιού φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 4 αυγά 1 1/2 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1...
Λεμονόπιτα
Υλικά: Για τη ζύμη: 1 ½ φλιτζ. Αλεύρι 80 γρ. Βιτάμ 50 γρ. Νερό ½ κουτ. γλ. Αλάτι Για τη κρέμα: 1 ½ φλιτζ. Ζάχαρη ½ φλιτζ. Corn Flour ¼ κουτ. γλ. Αλάτι 1 ½ φλιτζ. ζεστό Νερό 6 κρόκοι Αυγών ¼...
Μαγειρίτσα της Ελένης
Κανόνας 1ος: Η πετυχημένη μαγειρίτσα θέλει χρόνο Κανόνας 2ος: Αυτός/η που τη φτιάχνει πρέπει να το διασκεδάζει. Υλικά: 2 συκωταριές 10 φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ζωμό κότας ή...
Μακαρόνια σουφλέ με 3 τυριά
Υλικά: 350 γρ. πένες 2 κουταλιές βούτυρο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 50 γρ. αλεύρι 550 ml φρέσκο γάλα μοσχοκάρυδο 150 γρ. τυρί κρέμα 4 κρόκους χτυπημένους 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη 100 γρ. παρμεζάνα...
Μαντολάτο (Nougat de montelimar)
Υλικά: 250 γραμ. ζάχαρη 150 γραμ. μέλι 125 γραμ. νερό 30 γραμ. γλυκόζη 1 πρέζα βανίλια το ασπράδι δύο αυγών 300 γραμ. αμύγδαλο λευκό καβουρδισμένο 125 γραμ. φυστίκι Αιγίνης ανάλατο ζάχαρη άχνη...
Μαρέγκα
Υλικά: 6 ασπράδια αβγών 175 γραμ. ζάχαρη 175 γραμ. ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού ξίδι 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βανίλια σκόνη Εκτέλεση: Χτυπάτε τα ασπράδια ενώ ρίχνετε τη ζάχαρη,...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
Μενού με γεύση μανιτάρια και άρωμα νοσταλγίας
Στην Ελλάδα ελάχιστες ποικιλίες καλλιεργημένων μανιταριών φθάνουν στην αγορά, αν και τα άγρια ελληνικά μανιτάρια δεν έχουν να ζηλέψουν σε νοστιμιά και φινέτσα από τα γαλλικά, δεν φθάνουν ποτέ στα...
Μηλόπιτα
Υλικά: Για το ταψί: 1 φλ. βούτυρο λιωμένο 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα 3-4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες καρύδια κομμένα στη μέση Για το παντεσπάνι: 1 φλ. βούτυρο 1 φλ. ζάχαρη 5 αυγά (χώρια...
Μικρές lemon pies
Υλικά: Για τη ζύμη: 2 κούπες αλεύρι 150 γρ. βούτυρο γάλακτος 1 αυγό ελάχιστο αλάτι 5 κ.σ. ζάχαρη βούτυρο για τη φόρμα Για την κρέμα: 1.5 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα χυμό λεμόνι 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη...
Μους γιαουρτιού με μήλα
Υλικά: 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 500 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη Για το σιρόπι: 5 μήλα [κομμένα σε μικρα κομματάκια] 1 φλ. ζάχαρη 2 φλ. νερό χυμό από 1 λεμόνι...
Μους παγωτό με σοκολάτα
Υλικά: 200 γραμ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα) 100 γραμ. ζάχαρη 6 αβγά 1 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα...
Μπρόκολο με φυστίκι Αιγίνης ογκρατέν
Υλικά: 1 κιλό μπρόκολο 2 αβγά (ασπράδια) 100 ml κρέμα γάλακτος (αυτές με τα χαμηλά λιπαρά είναι πολύ νερουλές, εσείς πράξτε κατά συνείδηση) 80 γραμ. ροκφόρ θρυμματισμένο καλά καλά με το πηρουνάκι...
Μυρμηγκάτο
Υλικά για το κέηκ: 1 βιτάμ 10 αβγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι) 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια γάλα 6 φλιτζάνια. αλεύρι 2 φλιτζάνια τρούφα 2 μπέικιν Υλικά για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό 4 φλ....
Παγωτό Πραλίνα
Υλικά: 2 φακελάκια garni (σαντιγί) 2 ποτήρια φρέσκο γάλα 2 αβγά 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο 1 μικρό γάλα εβαπορέ Για την πραλίνα: ½ φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή...
Παντεσπάνι (Αφράτο γλυκό Ναυπάκτου)
Υλικά: 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη 8 αυγά 8 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά 2 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι 2 ποτήρια νερό ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των...
Ραβανί με σιμιγδάλι
Υλικά: 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι 1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού βιτάμ 5 αυγά 2 βανίλιες 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. σόδα Σιρόπι: 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 φλ. τσαγιού νερό...
Σέρβικο cake
Υλικά: 12 αυγά και 2 κρόκους 1/2 κιλό ζάχαρη 600 γρ. καρύδια 600 γρ. λουκούμι 400 γρ. σταφίδες 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας 375 γρ. μαργαρίνη 2 κουβερτούρες 25 γρ. μπέικιν 8 κ.σ. αλεύρι...
Σοκολάτα Φανής
Υλικά: 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 ½ φλ. τσαγιού φαρίνα 1 βιτάμ 6 αυγά 2 βανίλιες 4 ½ κουταλιές σούπας κακάο 5 κουταλιές σούπας νερό 2 κουταλιές σούπας λεμόνι 2 κουταλάκια μπέικιν για το σιρόπι: 1 ½...
Σοκολατένιο κέικ-τούρτα με γέμιση άσπρης σοκολάτας
Υλικά (συνταγή για ταψί 20 cm): Για το κέικ-παντεσπάνι: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 175 γρ. ζάχαρη άχνη 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και...
Σοκολατίνα
Υλικά: 8 αυγά 1 πακετάκι βούτυρο ζωικό 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1 κουταλάκι baking powder 3 κ.σ. αλεύρι 200 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο...
Σούπα με σιμιγδάλι
Υλικά: 5-10 αβγά ή όσα θέλετε σιμιγδάλι 3 καρότα 1 κύβο ζωμό βοδινού αλάτι πιπέρι σέλινο Εκτέλεση: Βάζουμε μία κατσαρόλα μεσαία με νερό μέχρι τη μέση. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα καρότα,...
Τούρτα Black forest
Υλικά: 325 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 7 αβγά 1 ποτηράκι κονιάκ 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές σούπας αλεύρι 200 γραμ. ζάχαρη άχνη 1 βαζάκι (300-350...
Τούρτα Chokoλατίνα
Υλικά: 1 πακέτο βούτυρο Lurpac ανάλατο 1 κ.γ. Βιτάμ 10 κ.σ. Ζάχαρη 10 κ.σ. γάλα 4 κρόκους από φρέσκα αυγά 1 κουτί 125g κακάο καλής ποιότητας Τα ασπράδια μαρέγκα 1 Παντεσπάνι σοκολάτας Λικέρ σπιτικό...
Τούρτα Δόκτωρ Ζιβάγκο
Λοιπόν, α, χμ.....ξέρετε δεν φτιάχνω καθόλου γλυκά αλλά το μενού θέλει το γλυκό του! Γι αυτό σας προτείνω να αγοράσετε μια τούρτα με ροδάκινα από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της πόλης , ζητώντας από...
Τούρτα μαρέγκα
Υλικά: 1 συσκευασία μαρέγκας από το Βάρσο Κηφισιάς (η οποία περιέχει 2 μαρεγκένιους δίσκους διαμέτρου 20-25 εκ) ½ κιλό σαντιγί 3-4 μπανάνες 2 κουβερτούρες Εκτέλεση: Τοποθετούμε σε μια...
Τούρτα με νες καφέ και καραμέλα
Υλικά: 400 γραμ. σαβαγιάρ 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη 4 αβγά 2 βανίλιες σκόνη 1 βιτάμ 2 κουταλιές σούπας ΝΕΣ ΚΑΦΕ ή κακάο (εγω προτιμώ το νες καφέ γιατί δίνει μια ιδιαίτερη γεύση) 1...
Τούρτα με χουρμάδες
Υλικά: 2 κουβερτούρες 3/4 βιτάμ 400 γραμ. καθαρισμένους χουρμάδες (2 συσκευασίες) 400 γραμ. καρύδια 7 ασπράδια όχι κρύα ½ κιλό έτοιμη σαντιγί Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τους...
Τούρτα σοκολάτα της Καραϊβικής
Υλικά (για 8-10 άτομα): 825 γραμ. φρουτοσαλάτα κομπόστα όλο το σιρόπι της φρουτοσαλάτας 175 γραμ. παντεσπάνι 6 γραμ. κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι 175 γραμ. σοκολάτα υγείας 2 κουταλιές της σούπας...
Τυροκροκέτες
Υλικά: ασπράδι αβγού τριμμένο τυρί (συνήθως χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι αλλά και με άλλα τυριά είχα καλά αποτελέσματα. Πειραματιστείτε…) Αλάτι – Πιπέρι Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αβγά σε μαρέγκα,...
Τυροκροκέτες
Υλικά: 5 ασπράδια 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα 500 γραμ. τυρί τριμμένο (250 γραμ. γκούντα ή κασέρι και 250 γραμ. πιο σκληρό τυρί γραβιέρα ή...
Υγρό κέικ σοκολάτας
Υλικά: 8 ασπράδια 8 κροκάδια 1 βιτάμ (250 γρ.) 1 φλυτζάνι ζάχαρη 2 φλυτζάνια αλεύρι 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα...
Φραουλόπιτα αναποδογυριστή
Υλικά: 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αυγά 3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1.300 γρ. φράουλες κομμένες σε...
Φωλιές με αμύγδαλα
Υλικά: 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (τη βάζουμε στη μαρέγκα) 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 1/4 βούτυρο γάλακτος 2 βανίλιες σαντιγύ και...
Χοιρινό Φρικασέ
Υλικά: 1 κιλό χοιρινό 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 μαρούλια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι και πιπέρι 3 αυγά 1 λεμόνι...
Ψωμί Dukan (Dukan Diet)
Υλικά: 2 κ.σ. πίτουρο βρώμης 1 κ.σ. πίτουρο σιταριού 1 αυγό και 2 ακόμα ασπράδια 3 κ.σ. τυρί λευκό Fromage Blanc 0% ή 3 κουτ. σούπας γιαούρτι 0% 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη αλάτι πιπέρι μπαχαρικά Εκτέλεση:...